KNHS


Jaap Werners benoemd tor Ridder in de Orde van Oranje Nassau 27 april 2007
jaapwerners

DEN HAAG (KNHS) - In haar werkkamer op het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft minister Gerda Verburg op 27 april 2007 de heer Jaap Werners (Meppel) de versierselen opgespeld welke behoren bij zijn benoeming door Hare Majesteit de Koningin tot 'Ridder in de Orde van Oranje Nassau'.

Jaap Werners maakt sinds de oprichting in 2002 deel uit van het bestuur van de KNHS. Daarvoor was hij op velerlei gebied actief in de hippische wereld. Zo was Werners vele jaren algemeen secretaris van de Stichting Nederlandse Draf- en Rensport en vervulde hij tot twee maal toe de functie van voorzitter van de KWPN hengstenkeuringscommissie. Daarnaast was Werners zes jaar lang voorzitter van de Bond van KWPN Hengstenhouders en van de Utrechtse Tentoonstellings Vereniging, die jaarlijks de UTV organiseerde.
In 1998 werd Werners voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Landelijke Rijverenigingen en Ponyclubs (KNF), met 40.000 leden en ruim 1.000 verenigingen toen de grootste hippische organisatie van Nederland. Tevens werd hij lid van het algemeen bestuur van de Stichting NHS. In deze functies toonde Werners zich een warm pleitbezorger van de fusie tussen de NHS en de zestien lidorganisaties, waarvan het belang hem helder voor ogen stond. Het is zonder meer de verdienste van Jaap Werners geweest dat de KNF in 2001 met de fusie heeft ingestemd.

Als lid van de Stuurgroep Implementatie had Werners een grote bestuurlijke inbreng in het fusieproces, dat er toe leidde dat op 1 januari 2002 de Koninklijke Nederlands Hippische Sportfederatie ontstond, momenteel met 180.000 leden de vijfde sportbond van Nederland. Binnen het KNHS-bestuur is Werners belast met de portefeuille wedstrijdsport en heeft hij zitting namens de KNHS in het bestuur van de Sectorraad Paarden, het centrale overlegorgaan van de paardensport, paardenfokkerij en hippisch bedrijfsleven.

Het bestuur, de leden en de medewerkers van de KNHS willen graag hun felicitaties uitspreken aan het adres van de heer Jaap Werners en zijn familie met deze Koninklijke Onderscheiding.

Auteur: Jacob Melissen