Gemeente Cromstrijen
Lintjesregen in Cromstrijen
(27-04-2007)
Vrijdag 27 april reikte burgemeester Janssen namens de Koningin een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Den Haan, de heer Hagoort, de heer Kwak, mevrouw Stehouwer-Hoek en mevrouw Vermaas. Op deze dag werden in het hele land Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester kon met trots zeggen dat er in de gemeente Cromstrijen vier inwoners werden benoemd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau en één inwoner zelfs als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
De heer K.P. den Haan - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer K.P. den Haan (58 jaar) is vanaf 1970 tot heden, behoudens een onderbreking in de periode 1987 tot 1992, actief binnen de muziekvereniging Wilhelmina in Numansdorp. Hij is iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd. Bij muziekvereniging Wilhelmina was hij algemeen bestuurslid, voorzitter, vrijwilliger bij de nieuwbouw van het verenigingsgebouw en voorzitter van de commissie die een boek heeft geschreven over de 100-jarige geschiedenis van de vereniging. Momenteel is hij voorzitter van de onderhoudscommissie van het verenigingsgebouw en algemeen bestuurslid en voorzitter van de opleidingscommissie.
De heer G. Hagoort - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer G. Hagoort (77 jaar) is iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen, anderen heeft gestimuleerd en werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben. Vanaf 1948 was en is de heer Hagoort actief bij het NIVO (voorheen het IvAO: Instituut voor Arbeidsontwikkeling, afdeling Numansdorp), de Stichting Scholendienst, de Partij van de Arbeid, de Openbare Bibliotheek Hoeksche Waard, de FNV, voetbalvereniging NSVV, Veilig Verkeer Nederland en de Huurdervereniging Numansdorp.
De heer O.A. Kwak - Ridder in de Orde van Oranje Nassau
De heer O.A. Kwak (64 jaar) is sinds 1983 actief op het gebied van belangenbehartiging ten behoeve van de technologische - industriële sector en in de politiek. Hij is iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen. Hij is oprichter en voorzitter van de VIFIA (Vereniging Importeurs en Fabrikanten van Industriële Appendages). Hij was arbiter in de Raad van Arbitrage voor de metaalnijverheid, bestuurslid en voorzitter FHI (Federatie van Technologiebranches) en president World FHI en counsellor FHI. Momenteel is hij juryvoorzitter van afstudeerprijzen en fractievoorzitter van de VVD.
Mevrouw G.S. Stehouwer-Hoek - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Mevrouw G.S. Stehouwer-Hoek (68 jaar) is sinds 1970 actief op het gebied van welzijn, ontwikkelingshulp en kerkelijk leven. Zij is iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen. Zij was lid van de Commissie Organisatie Bejaardenreis, verkoopster van kinderzegels en kaarten, bestuurslid van de werkgroep Ontwikkelingssamenwerking in de gemeente Cromstrijen, secretaris van het Regionaal Unicef Comité Hoeksche Waard, bestuurslid van de Nederlandse Patiëntenvereniging, afdeling Cromstrijen. Momenteel is zij vrijwilligster bij Unicef in Numansdorp, secretaris/penningmeester van de plaatselijke afdeling van het Nederlands Bijbelgenootschap, vrijwilliger bij het verpleeghuis Sabina van Egmont in Oud-Beijerland, vrijwilliger bij het woon- en zorgcentrum De Buitensluis in Numansdorp en lid van de commissie lief en leed van de Protestants Christelijke Ouderenbond in Cromstrijen.
Mevrouw J.F. Vermaas - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Mevrouw J.F. Vermaas (60 jaar) is sinds 1981 actief als crisispleegouder bij het Centrum voor Pleegzorg in Rotterdam. Zij is iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en die werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben. Mevrouw Vermaas verzorgt de crisisopvang voor baby's. Deze opvang houdt in dat baby's 24 uur per dag, 7 dagen per week gedurende een periode van een paar maanden tot een jaar bij haar in huis verblijven. In deze periode begeleidt zij de verzorgers. Waar mogelijk gaat de baby na de opvang bij betrokkene terug naar de verzorgers, maar in een groot aantal gevallen gaat het kind naar een pleeggezin. Regelmatig zorgt zij voor de opvang van de baby's die extra zorg en aandacht nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat zij verslaafd geboren zijn of mogelijk met HIV besmet zijn. De afgelopen 25 jaar heeft zij voor 22 baby's gezorgd (gemiddeld voor een periode van 7 maanden).