Ingezonden persbericht


Persbericht

INTEROUTE BReidt Londens netwerk uit

Overname van EDF Energy verrijkt Interoute's netwerk in Londen met 30 miljoen Euro

Amsterdam, 26 april 2007 - Interoute, eigenaar van het meest geavanceerde next generation spraak- en datanetwerk van Europa, heeft haar netwerk in Londen uitgebreid door de overname van 51º van EDF Energy. De nieuwe aanwinst komt tegemoet aan de toenemende vraag naar netwerkdiensten vanuit de financiële dienstverlening en de mediabranche. Het netwerk met een lengte van 170 km verbetert de positie van Interoute in de hoofdstad en zorgt voor duizenden potentiële nieuwe klanten.

Het in 2001 gebouwde 51º netwerk is een hoogwaardig metropolitan area network (MAN). De nieuwe aanwinst helpt bij een snelle uitbreiding van het netwerk van Interoute en biedt verbeterde verbinding voor klanten die zakendoen in de financiële en mediadistricten van Londen, inclusief Soho, the City en the Docklands. De stad heeft een gevestigde positie als financieel centrum en creatief middelpunt. Tot de klanten van Interoute behoren enkele van 's werelds belangrijkste banken, de mediadivisie levert dagelijks terabytes aan content voor klanten zoals EMI en Universal.

'Doordat wij een schommeling in de vraag naar onze diensten ervaren en Londen ons grootste communicatiecentrum is, is dit een uitstekende investering', zegt Jim Kinsella, CEO van Interoute. 'Als de vraag blijft schommelen, zullen wij verder investeren in ons netwerk zodat wij onze klanten in heel Europa optimaal kunnen bedienen - nu én in de toekomst".

Londen is een belangrijk knooppunt voor het bedrijf, en dient voor 14.000 klanten als kanaal tussen Europa, de V.S., de Verenigde Arabische Emiraten en Noord-Afrika. Deze uitbreiding is in navolging van eerdere investeringen in het Londense netwerk begin dit jaar. Aangespoord door de snelle vraag en een hoog groeipercentage, maakt deze stap het voor Interoute mogelijk om aan de toenemende behoeften van haar klanten te voldoen die al grote hoeveelheden nieuwe capaciteit hebben gekocht.

Berend Jan van Maanen, Country Manager Benelux en Nordics bij Interoute, zegt: 'Veel van de routering van onze klanten loopt al over Londen. De uitbreiding van de capaciteit daar is goed nieuws voor ons. De betrouwbaarheid van de dienstverlening gaat er opnieuw op vooruit.'

Over Interoute
Interoute is de snelst groeiende leverancier van communicatietechnologie en eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte Europese netwerk voor spraak en data met meer dan 35.000 kilometer glasvezel. Het full-service next generation netwerk van Interoute bedient meer dan 14.000 klanten variërend van detailhandel tot de ruimtevaartindustrie, alle grote Europese telecomaanbieders, de belangrijkste operators in Noord Amerika en Zuid Oost Azië, overheden en onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Interoute is voor deze organisaties de ideale partner voor het hosten van content, het leveren van wholesale transit diensten, het bieden van corporate access en het creëren van nieuwe diensten. Interoute heeft kantoren door heel Europa en in Noord Amerika en is eigenaar en operator van stedelijke netwerkringen in de belangrijke Europese zakencentra. E-commerce transacties met een waarde van meer dan ¤1 miljard vloeien dagelijks door de data centres van Interoute. Hiermee is Interoute één van de sleutelcomponenten in de digitale Supply Chain van Europa. www.interoute.nl

Contact voor de media:
Lubbers & De Jong
Maartje van Oeveren
020-4210565
maartje@l-dj.nl