D66

Boris van der Ham onderzoekt onderwijs

26 april 2007

D66-Kamerlid Boris van der Ham is benoemd tot lid van de Deze commissie onderzoekt de besluitvorming en resultaten van de onderwijsvernieuwingen van de afgelopen jaren. De invoering van de basisvorming en het studiehuis in het Middelbaar Onderwijs zijn de hoofdonderwerpen die de commissie onder de loep neemt. Ook bekijkt de commissie welke lessen er te trekken zijn voor de invoering van het zogenaamde `Nieuwe leren', een vernieuwing die op dit moment wordt ingevoerd en waarop veel kritiek is.

De commissie laat de komende maanden een aantal onderzoeken uitvoeren door specialisten, maar organiseert zelf ook hoorzittingen. Zowel in de Kamer, als op scholen worden leraren, ouders en andere betrokkenen gehoord. Ook bevraagt de commissie de voornaamste politieke verantwoordelijken. Het onderzoek wordt in januari 2008 gepresenteerd.

De commissie is op 25 april geïnstalleerd door Kamervoorzitter Gerdi Verbeet. Behalve Van der Ham, maken ook de Kamerleden Bas Jan van Bochove (CDA), Halbe Zijlstra (VVD), Tofik Dibi (Groenlinks), Martin Bosma (PVV) Nathalie de Rooij (SP) en Cynthia Ortega-Martijn (ChristenUnie) deel uit van de commissie. Jeroen Dijsselbloem (PvdA) is de voorzitter.

1.

Meer over...

* Mensen ontwikkelen zich

---