06.03.2007 / 14:45 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Silicon polder fund
Silicon polder fund
persbericht (6 maart 2007)
Nieuw initiatief: consortium organiseert workshop over process mapping en probleemgericht prestaties verbeteren.
Het Dutch Process Improvement Consortium (DPIC) organiseert een tweetal workshops op 26 april in Amsterdam en 20 juni in Apeldoorn met als thema:
No-nonsense procesverbetering
balanceren tussen bureaucratie, anarchie en creativiteit
Het DPIC is een initiatief van de bedrijven Bright55, Improvement Focus en SysQa, waarbij deze zich gezamenlijk willen toeleggen op het organiseren van workshops en masterclasses met betrekking tot het in kaart brengen en verbeteren van bedrijfs- en ontwikkelprocessen. De initiatiefnemers willen met deze workshops laten zien hoe men probleemgericht prestaties kan verbeteren.
'Bedrijfsprocessen staan op dit moment volop in de aandacht, en terecht' zo zegt Sjoerd Jan ter Welle, initiatiefnemer van het Dutch Process Improvement Consortium. 'Een helder inzicht in de eigen bedrijfsprocessen vormt veelal de sleutel tot verbeteringen op velerlei vlak binnen organisaties'.
Gastspreker tijdens deze eerste twee workshops zal zijn Hans Terhürne. Hans is als quality consultant werkzaam bij Siemens en is tevens auteur van het succesvolle, door Kluwer uitgegeven boekje 'Process Mapping: een praktische methodiek voor een heldere kijk op businessprocessen'. Process mapping zorgt op een eenvoudige wijze voor een beter begrip van de processen bij alle betrokkenen en is een van de snelste manieren om fouten terug te dringen, de productiviteit te verhogen, kosten te verlagen en te voldoen aan de wensen en de eisen van de klant. Process mapping kan overal worden toegepast waar activiteiten procesmatig aflopen (ICT, dienstverlening, industrie, overheid, zorginstellingen, MKB of zelfs thuis).
Het programma biedt allereerst een inleiding waarin door Jan Jaap Cannegieter wordt uitgelegd hoe het in kaart brengen van processen kan helpen bij het oplossen van problemen. Vervolgens houdt Hans Terhürne een inleiding over process mapping. Na een pauze wordt een praktijkcase in kleine groepen uitgewerkt. Sjoerd Jan ter Welle zal laten zien welke hulpmiddelen handig kunnen zijn bij het in kaart brengen van bedrijfsprocessen. Tot slot wordt de workshop afgesloten door André Heijstek. Hij laat zien hoe gedefinieerde processen effectief ingevoerd kunnen worden en hoe het gebruik van het proces gemeten kan worden. Na afloop is er gelegenheid om elkaar informeel te ontmoeten tijdens een borrel.
Voor deelname aan de workshop is geen specifieke voorkennis vereist. Kosten van de workshop zijn Euro 275,- per persoon. Voor meer informatie over het Dutch Process Improvement Consortium en opgave: zie www.dpic.nl.
Noot voor de redactie (