NEN


Meepraten over telemedicine in klankbordgroep

Eind april is een projectgroep onder begeleiding van NEN gestart met het opstellen van een Nederlandse Technische Afspraak (NTA) over telemedicine. Dit document moet leiden tot eenheid in de gebruikte terminologie. De projectgroep nodigt alle belanghebbende partijen uit om mee te denken over de NTA in een klankbordgroep. Zij kunnen zich tot 25 mei aanmelden.

De zorg maakt steeds meer gebruik van technologie en vindt steeds vaker thuis plaats. Telemedicine speelt hierbij een rol en lijkt in de toekomst een antwoord te zijn op de toenemende zorgvraag. Momenteel worden in Nederland vele telemedicine activiteiten ontplooid. In de NTA worden onder andere afspraken vastgelegd over de definitie van telemedicine en over termen die daarmee samenhangen. In de projectgroep hebben verschillende partijen uit de gezondheidszorg zitting, zoals zorgverzekeraars, leveranciers, adviesbureaus en een zorginstelling.

Grote belangstelling
Helaas is deelname aan de projectgroep niet meer mogelijk. Omdat de belangstelling groot is, richt NEN een klankbordgroep op. Hierin kunnen belanghebbenden advies geven over de inhoud van de NTA. De klankbordgroep wordt minimaal één keer voor een bijeenkomst uitgenodigd en wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en de documenten.

Opgave voor deelname
Geïnteresseerden voor deelname kunnen zich tot 25 mei opgeven bij Marian van Loenen,
e-mail marian.vanloenen@nen.nl of telefoon (015) 2 690 309.

[s?DetailPagina.Persbericht.Meepraten_over_telemedicine_in_klankbordgr oep.239323]