Antillenhuis


Debat "Antillianen en Arubanen in de media: Dat moet beter! goed bezocht

Op 24 april 2007 organiseerde Perscentrum Nieuwspoort in samenwerking met het Antilliaanse Netwerk een debat met als thema:

`Antillianen en Arubanen in de media: Dat moet beter!'

De panelleden waren:

Rene Zwart, Eindredacteur van het Antilliaanse Dagblad,

Tanja Jadnanansing, Projectmanager bij de NOS (nationale omroepstichting) en Scarlet Windster, Radioverslaggeefster van Radio Nederland Wereld Omroep (RNWO).

De gespreksleider voor de bijeenkomst was:

Joost Karhof, Presentator van de actualiteiten rubriek NOVA.

De heer Walter Palm, Curaçaos schrijver en ere lid van het Antilliaanse Netwerk hield op de bijeenkomst een inleiding op het thema.

De Antillen en Aruba hebben reeds lang een zeer negatieve pers bij het overgrote deel van de Nederlandse media, enkele uitzonderingen daargelaten. Het goede nieuws over de Antillen, Aruba, Antillianen en Arubanen in Nederland wordt terzijde gelegd, het slechte nieuws krijgt alle aandacht.
Zijn de media bereid een positieve bijdrage te leveren aan de imagoverbetering van Antillianen en Arubanen in de vorm van kwaliteitsberichtgeving of kiezen zij voor het altijd makkelijk verkoopbare sensatienieuws?

Onder de aanwezigen bevonden zich o.a. Tweede Kamerlid en oud-minister Johan Remkes, Gevolmachtigde Minister Paul Comenencia, oud-minister van onderwijs van de Nederlandse Antillen Linda Richardson, oud Gevolmachtigde Minister van Aruba, Mito Croes, Voorzitter MAAPP Ruben Severina, , oud-minister van onderwijs van de Nederlandse Antillen Martha Dijkhoff, Tweede Kamerleden Jeroen Dijsselbloem en Tony van Dijck en Eerste Kamerlid Huub Doek (CDA) .
---

Gepubliceerd op: 25-04-2007 Bron: Antillenhuis