Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Doornspijk - Riet verbranden ondanks code droog           |
De politie maakt proces-verbaal op tegen een 72-jarige inwoner uit Doornspijk, omdat hij, ondanks de 'code droog' die op dit moment geldt, rietafval in een weiland ter hoogte van de Knibbelweg in brand heeft gestoken. De brandweer werd ingeschakeld om de brand te blussen.

De politie kreeg op maandag (23/04) een melding dat er op bovengenoemde locatie een berg riet verbrand werd. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat het oude riet afkomstig was van een dak van en pand dat vervangen werd. De eigenaar had geen brandvergunning en zou die vanwege code droog ook niet gekregen hebben. De politie maakt een proces-verbaal op.

|     |Wezep - Vuur stoken tijdens code droog                    |
Tegen een 45-jarige inwoonster uit Wezep wordt door de politie proces-verbaal opgemaakt, omdat zij op dinsdag (24/04) zonder vergunning op een terrein aan De Soppeweg houtafval heeft verbrand. In verband met de geldende 'code droog' is dit niet toegestaan.

Surveillerende agenten zagen kort na acht uur 's avonds een vuur in een weiland en gingen ter plaatse. Daar werd duidelijk dat in een ton houtafval werd verbrand. Dit gebeurde echter zonder dat men een vergunning had.

|     |Nunspeet - Diefstal auto                                  |
Onbekenden hebben tussen maandag en dinsdag (24/04) een auto die geparkeerd stond aan de Kienschulpenweg weten weg te nemen. Men heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

De diefstal heeft tussen maandagmiddag 17.15 uur en dinsdagochtend 08.45 uur plaats gevonden. Onduidelijk is hoe men de auto heeft weten weg te nemen. Het gaat om een donkergroene Volkswagen Kever met het kenteken 74-60-RS. Getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien dat met de diefstal in verband kan worden gebracht, wordt verzocht om via 0900-8844 contact op te nemen. Ook mensen die weten waar de auto nu is, wordt verzocht om zich te melden.

|     |Heerde - Auto doelwit dieven                              |
Een auto die geparkeerd stond op een bedrijfsterrein aan de Eperweg is tussen maandag en dinsdag (24/04) het doelwit van dieven geweest. Men heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

De diefstal heeft tussen maandagmiddag 17.30 uur en dinsdagochtend 07.15 uur plaats gevonden. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat men een kluisje heeft geforceerd en zodoende de autosleutel wist te bemachtigen. Het betreft een zwarte Audi S6 Avant Quattro voorzien van kenteken 68-GB-JP. Getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien dat met de diefstal in verband kan worden gebracht, wordt verzocht om via 0900-8844 contact op te nemen. Ook mensen die weten waar de auto nu is, wordt verzocht om zich te melden.

|     |'t Harde - Politie zoekt onbekende scooterrijder          |
De politie zoekt contact met een tot nu onbekende bestuurder van een scooter, die op maandag (23/04) op het fietspad naast de Eperweg betrokken raakte bij een ongeval, waarbij van een groep fietsers een 13-jarige meisje en een vriendin ten val kwamen.

Het incident heeft kort voor 08.00 uur hoogte van de parkeerplaats met de patatkraam plaats gevonden. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat beide meisjes door de bestuurder van een rode scooter werden ingehaald. Daarbij werd één van de meisjes aan het stuur geraakt, waardoor beiden vielen. Het 13-jarige meisje hield aan de val partij een pijnlijke nek, schouder en heup over. Ook raakte haar fiets beschadigd. De scooter bestuurder, die een rode helm droeg, is niet gestopt, maar doorgereden.

De politie zoekt contact met deze bestuurder, zodat gegevens kunnen worden uitgewisseld en het ongeval administratief kan worden verwerkt. Getuigen van het incident wordt eveneens verzocht om contact op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Ermelo - Fietser gewond na botsing                        |
Een 72-jarige fietser uit Ermelo is op dinsdag (24/04) gewond geraakt toen hij op de kruising Hamburgerweg/Oude Telgterweg in botsing kwam met een 37-jarige automobiliste uit Ermelo. De man is met pijnklachten aan zijn rug voor verder onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie werd omstreeks 17.45 uur over het ongeval ingelicht. Een voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de fietser op bovengenoemde kruising linksaf wilde slaan en daarbij in botsing kwam met de automobiliste, die rechtdoor wilde rijden.

|     |Hattem - Fietser en automobiliste botsen                  |
Een 15-jarige fietser uit Hattem is op dinsdag (24/04) op de Rademakershoeve in botsing gekomen met een 38-jarige automobiliste uit Hattem. De jongen, die een enorme smak maakte, werd door medewerkers van de ambulance ter plaatse onderzocht en kon met een pijnlijke knie huiswaarts keren.

Bij de politie kwam de melding van het incident omstreeks 18.15 uur binnen. Uit een eerste onderzoek is duidelijk geworden dat de jongen met een behoorlijke snelheid vanaf de inrit van een parkeerplaats reed, toen de automobiliste van links kwam en beiden niet meer op tijd konden remmen. De jongen kwam met een behoorlijke smak op de stoep terecht; zijn fiets belandde op de motorkap en tegen de voorruit van de auto, die daardoor flink beschadigd raakte.

|     |Oldebroek - Winkeldief betrapt                            |
Medewerkers van een winkel aan de Zuiderzeestraatweg hebben op dinsdag (24/04) een 34-jarige vrouw betrapt toen zij een DVD-box wilde meenemen zonder eerst af te rekenen.

De politie werd omstreeks 11.15 uur ingelicht, waarna agenten ter plaatse gingen en de vrouw aan hen werd overgedragen. Bij verder onderzoek in haar woning en auto werden er nog andere goederen aangetroffen die van heling afkomstig bleken te zijn. De vrouw is verhoord en heeft een verklaring afgelegd. Over de strafafdoening wordt contact opgenomen met het Openbaar Ministerie.

|     |Harderwijk - Ongewenst bezoek woningen                    |
Twee woningen aan de Couperuslaan en Anne Franklaan hebben in de nacht van dinsdag op woensdag (25/04) ongewenst bezoek van het dievengilde gehad. Hierbij zijn onder meer mobiele telefoons en fototoestellen verdwenen. Men heeft aangifte gedaan en de politie heeft de zaken in onderzoek.

Men kon de woning aan de Anne Franklaan binnenkomen door gaatjes in een raamkozijn te boren en vervolgens het slot te manipuleren. Dit is tussen 00.30 uur en 07.00 uur gebeurd. De woning aan de Couperuslaan kon men binnenkomen door gaatjes in een deur te boren en vervolgens het slot te forceren.

De politie heeft in beide zaken een nader onderzoek ingesteld. Of beide zaken met elkaar verband houden, is onderdeel van het politieonderzoek. Getuigen die op bovengenoemde locaties iets bijzonders hebben gezien dat met de diefstallen in verband kan worden gebracht, wordt verzocht om via 0900-8844 contact op te nemen.

Einde berichten


---


---


---

---- --