Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Diefstal van auto's                           |
Onbekenden hebben tussen maandag op dinsdag (24/04) een tweetal auto's die geparkeerd stonden aan het Hofveld en de Eksterweg weten weg te nemen. Men heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaken in onderzoek.

De diefstal van de auto aan het Hofveld heeft tussen maandagavond 22.00 uur en dinsdagochtend 06.00 uur plaats gevonden. Onduidelijk is hoe men de auto heeft weten weg te nemen. Het gaat om een grijze Volkswagen Polo met het kenteken 01-SN-RT.

De auto die geparkeerd stond aan de Eksterweg werd tussen maandagavond 18.00 uur en dinsdagochtend 08.00 uur weggenomen. Het is niet duidelijk hoe men de auto kon wegnemen. Het betreft een grijze Volkswagen Golf voorzien van kenteken 94-RF-JH.

De politie heeft in beide zaken een nader onderzoek ingesteld. Of beide zaken met elkaar verband houden, is onderdeel van het politieonderzoek. Getuigen die op bovengenoemde locaties iets bijzonders hebben gezien dat met de diefstallen in verband kan worden gebracht, wordt verzocht om via 0900-8844 contact op te nemen. Ook mensen die weten waar de auto's nu zijn, wordt verzocht om zich te melden.

|     |Apeldoorn - Brand in keuken                               |
In de keuken van een bedrijf aan de Gijsbrechtgaarde is dinsdag (24/04) brand uitgebroken. De brandweer werd ingeschakeld om de brand te blussen. Er is niemand gewond geraakt.

De politie werd omstreeks 18.25 uur over de brand ingelicht. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat door een vlam in de pan verpakkingsmateriaal is gaan branden. Men heeft nog geprobeerd om de brand zelf te blussen, maar dit lukte niet, waarop de brandweer werd ingeschakeld.

|     |Apeldoorn - Auto's botsen bij oprit A 50                  |
Een 76-jarige automobilist uit Apeldoorn en een 75-jarige man uit Apeldoorn, die als passagier bij een 38-jarige automobiliste uit Twello in de auto zat, zijn op dinsdag (24/04) gewond geraakt toen beide auto's op de Oost Veluweweg ter hoogte van de oprit naar de A50 met elkaar in botsing kwamen. Beide mannen zijn voor verdere behandeling per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De auto's moesten worden afgesleept.

De melding van het incident kwam kort na vijf uur 's middags bij de politie binnen. Uit een voorlopig onderzoek is duidelijk geworden dat de Apeldoorner op bovengenoemde kruising linksaf sloeg en de doorgang niet vrijliet voor de bestuurder uit Twello die uit tegenovergestelde richting naderde, waardoor tussen beiden een aanrijding ontstond. In verband met de afhandeling van het ongeval kwamen medewerkers van de verkeersongevallendienst van de politie, verschillende hulpdiensten en de sleepdienst ter plaatse. Agenten hebben ter plaatse het verkeer geregeld.

|     |Apeldoorn - Met alcohol en medicijnen op achter het stuur |
De politie heeft op dinsdag (24/04) het rijbewijs van een 43-jarige automobiliste uit Apeldoorn ingevorderd, omdat zij onder invloed van medicijnen en alcohol met haar rijgedrag het overige verkeer in gevaar heeft gebracht. Zo reed zij onder meer op de op de Ontvangst bijna twee kinderen en een oudere dame aan.

De politie werd omstreeks 16.15 uur ingelicht nadat andere weggebruikers de vrouw, gezien haar rijgedrag, op de kruising Laan van Osseveld/Veenhuizerweg tot stoppen hadden gedwongen. Omdat de vrouw onwel werd, kwamen medewerkers van de ambulance ter plaatse en werd zij voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. Daar werd zij na onderzoek aangehouden en in verband met het gebruik van medicijnen en alcohol een bloedproef afgenomen. De uitslag hiervan laat enige dagen op zich wachten.

|     |Apeldoorn - Meerdere winkeldieven betrapt                 |
Medewerkers van winkels aan de Hoofdstraat en de Mariastraat hebben op dinsdag (24/04) een drietal winkeldieven betrapt toen zij spullen wilden meenemen zonder eerst af te rekenen. Twee van hen hebben een boete gekregen, een derde (minderjarig) werd aangemeld bij het jeugdpreventieproject waar een passende maatregel zal worden opgelegd.

De melding van diefstal van Poker Fishes door twee Apeldoornse jongedames (23 en 26 jaar) aan de Mariastraat kwam omstreeks 14.15 uur bij de politie binnen. Beiden zijn naar het politiebureau overgebracht, alwaar zij een verklaring hebben afgelegd. Zij zijn met een boete op zak in vrijheid gesteld.

Medewerkers van een winkel aan de Hoofdstraat betrapten een 16-jarig meisje uit Apeldoorn en lichtten omstreeks 17.15 uur de politie in. Agenten gingen ter plaatse, waarna het meisje aan hen werd overgedragen. Het meisje heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd en wordt aangemeld bij het jeugdpreventieproject.

Einde berichten


---


---


---

---- --