Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 25 april 2007

Persbericht

Onderzoek naar risicobeleving inwoners De Wolden

De gemeente De Wolden voert binnenkort een onderzoek uit naar de beleving van omgevingsrisico's bij een tiental inwoners. Met omgevingsrisico's wordt bijvoorbeeld het verwerken, opslag en transport van gevaarlijke stoffen bedoeld. Maar ook enkele andere risico's, zoals overstromingen, epidemieën en stroomuitval kunnen aan de orde komen. calamiteit.

Aanleiding
(Bijna)rampen en de publieke discussie hierover zetten het Rijk, de provincies en gemeenten aan tot het communiceren over omgevingsrisico's. In Drenthe is op bestuurlijk niveau risicocommunicatie op de agenda gezet.

Persoonlijk gesprek

Een aantal inwoners wordt in een persoonlijk gesprek gevraagd hoe zij risico's ervaren en op welke wijze zij daarmee omgaan. Maar ook wordt gevraagd waarover men informatie - in relatie tot risico's - wil hebben en op welke manier men deze wil ontvangen.

Doel van het onderzoek

Met de uitkomsten van het onderzoek krijgt de gemeente een indicatie over risicobeleving bij haar inwoners. Het doel van het onderzoek is dat de gemeente haar communicatie kan aansluiten op bijvoorbeeld het kennisniveau en de houding van de inwoners ten opzichte van eventuele calamiteiten, zodat zij adequater kunnen reageren in geval van een ramp.

Samenvatting
Een samenvatting van de onderzoeksresultaten wordt te zijner tijd door de gemeente in De Wolder Courant en op www.dewolden.nl gepubliceerd.

///////////////////////////////