Ingezonden persbericht


Colubris Networks steunt onderwijsproject Labs On Line met WLAN-apparatuur

Breda, 25 april 2007 - WLAN-specialist Colubris Networks heeft netwerkapparatuur en software ter beschikking gesteld aan het onderwijsproject Labs On Line (L.O.L.). Dit initiatief van de technische faculteiten van enkele hogescholen en universiteiten wil studenten via het internet toegang bieden tot laboratoriumomgevingen. Colubris Networks levert een WLAN Controller, enkele Multiservice Access Points en RF Manager-beheersoftware. Deze producten staan in een testopstelling bij de Hogeschool van Utrecht en kunnen ter plaatse of via het internet gebruikt worden voor onderwijsprojecten op het gebied van WiFi.

Volgens ir. Kees Uiterwijk, docent Elektrotechniek/Informatica aan de Hogeschool van Utrecht, is het L.O.L.-initiatief erop gericht om meer studenten toegang te bieden tot laboratoriumomgevingen. "Bij laboratoriumexperimenten speelt de computer tegenwoordig een centrale rol. Steeds meer experimenten vinden plaats met behulp van een pc waarmee je andere apparatuur aanstuurt. Dat betekent dat je deze experimenten via het internet beschikbaar kunt stellen. Dat doen we met Labs On Line."

Naast de Hogeschool van Utrecht nemen ook de Hogeschool Rijswijk, de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit Amsterdam en Fontys Eindhoven deel. Door laboratoriumexperimenten online aan te bieden, kunnen meer studenten gebruikmaken van apparatuur en meer laboratoriumervaring opdoen. Zo is het ook mogelijk om buiten kantooruren proefopstellingen te benaderen en te benutten. "De producten van Colubris Networks zijn bedoeld om te experimenteren met het inrichten van een WiFi-netwerk bij een kleinere organisatie en in een groot bedrijf", zegt Uiterwijk. "De Colubris Networks-producten zijn zeer geschikt voor ons doel, mede doordat ze technisch vooroplopen en daardoor de komende jaren goed te gebruiken zijn."

Harry Stevens, verkoopdirecteur bij Colubris Networks Benelux, is blij met het initiatief van de onderwijsinstituten. "Voor ons als netwerkleverancier zijn kennis en expertise op het gebied van draadloze technologie van groot belang voor onze continuïteit. De studenten van nu zorgen voor de implementaties van morgen. Wij steunen het Labs One Line-initiatief dan ook van harte en hopen op een intensief gebruik van de ter beschikking gestelde producten."

Over Colubris Networks
Colubris Networks ontwikkelt en levert intelligente WLAN-oplossingen voor de zakelijke markt en voor serviceproviders. Het geoptimaliseerde WLAN-switching-systeem biedt ongeëvenaarde bandbreedte-efficiency, naadloze mobiliteit en veilige en makkelijke toegang voor meer dan 1.500 organisaties en 40 miljoen gebruikers wereldwijd. De systemen van Colubris Networks bieden door integratie met bestaande netwerkinfrastructuur-, beveiligings- en beheeromgevingen een toekomstvaste investeringsbescherming. Colubris Networks is onder meer door Red Herring opgenomen in de top 100 van particuliere bedrijven in Noord-Amerika en was in 2005 een van de Fierce 15-bedrijven van FierceWireless. Het bedrijf won tevens de Mobile Trax Mobility Award.