Gemeente Valkenburg aan de Geul

Valkenburg aan de Geul, 23 april 2007

Betreft: 125-Jarig Jubileum Limburgs Symfonie Orkest

Aan de raad,

Van september 2007 tot en met september 2008 viert het Limburgs Symfonie Orkest (LSO) zijn 125-jarig bestaan. In die periode krijgen veel activiteiten van het LSO een aparte uitstraling, wordt een boek uitgegeven én worden in de maanden juni en juli 2008 een vijftal gratis buitenconcerten op bijzondere plekken voorbereid.

Ik ben verheugd u te kunnen melden dat één van die vijf buitenconcerten in Valkenburg aan de Geul gaat plaatsvinden. Gekozen is voor een wel zeer bijzondere en sfeervolle plek, het Kuurpark. Het optreden vindt als eerste in de rij van buitenconcerten plaats op vrijdag 27 juni 2008. Het LSO verwacht met de reeks concerten tussen de 4.000 en 5.000 toeschouwers per concert te trekken.

Het wordt een concert vóór en dóór Limburgers waarbij bekende en belangrijke solisten een rol gaan spelen en ook andere bekende Limburgse artiesten een plaats op het podium zullen krijgen. Als toegift is gekozen voor de Ouverture 1812 van Tsjaikovsky die samen met een plaatselijk muziekgezelschap wordt uitgevoerd.

Het LSO Buitenconcert is het begin van een cultuurweekend in het Kuurpark. Tijdens dat weekend willen burgemeester en wethouders inwoners en hun gasten van jong tot oud een gevarieerd programma aanbieden. Meer daarover zal begin 2008 bekend worden.

De kosten van het Buitenconcert voor de gemeente worden geput uit de reserve welzijnsvoorzieningen. U wordt in het een later stadium op hoogte gebracht van de exacte kosten.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Hoogachtend,

C.A.C.M. Nuijtens
Burgemeester