Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Datum: 24 april 2007

Informatieavond over bedrijfsnatuurplannen Dinkelland

De gemeente Dinkelland gaat zeer binnenkort een informatieavond organiseren over bedrijfsnatuurplannen. Het doel van de gemeente is dat alle reguliere kampeerterreinen en 1 bungalowpark binnen de gemeente Dinkellandeen Bedrijfsnatuurplan op laten stellen. Inmiddels hebben alle eigenaren van een regulier kampeerterrein en de eigenaar van een bungalowpark aangegeven positief te staan tegenover het laten opstellen van een bedrijfsnatuurplan voor hun onderneming. Tijdens de informatieavond, die de gemeente samen met bureau Eelerwoude gaat organiseren, worden al deze ondernemers geïnformeerd over de gang van zaken rondom het opstellen van een bedrijfsnatuurplan.

Toelichting

In de beleidsnota Recreatie en Toerisme die eind 2003 is vastgesteld door de raad staat bij beleidsaanbeveling 26: "...stimuleer, zo mogelijk ook door een financiële ondersteuning, het opstellen van bedrijfsnatuurplannen."

Het doel van een bedrijfsnatuurplan is om recreatiebedrijven beter in te passen in het landschap, de natuurwaarden op en rond het recreatiebedrijf te verbeteren en de beleving van het landschap (beeldkwaliteit) te verbeteren.

Alle eigenaren van een regulier kampeerterrein en een bungalowpark staan positief tegemover het opstellen van een bedrijfsnatuurplan voor hun onderneming. Zij zullen allemaal uitgenodigd worden voor de informatieavond.

Wethouder Evert-Jan Krouwel: "we zijn een recreatief-toeristische gemeente met veel kampeerterreinen en andere verblijfsrecreatie, daarnaast beschikken we over zeer veel natuurschoon. Ik vind het van groot belang dat deze twee waarden goed in balans zijn. Bedrijfsnatuurplannen zijn een goed middel om bijvoorbeeld een kampeerterrein in te passen in het landschap." Na een offerte-traject heeft de gemeente bureau Eelerwoude opdracht gegeven om de bedrijfsnatuurplannen op te stellen.

Subsidie

Op dit moment is er in het kader ILG subsidie (maximaal 75%) beschikbaar voor het opstellen van de bedrijfsnatuurplannen. De gemeente Dinkelland stelt op basis van de beleidsnota Recreatie en Toerisme een bijdrage beschikbaar van 25% van het bedrag voor het opstellen van de bedrijfsnatuurplannen.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen wethouder Evert-Jan Krouwel op telefoonnummer 0541-854154 of met team communicatie, Birgit Boode op telefoonnummer 0541 -854 100 of 06-52624307.


---- --