Ingezonden persbericht


---PERSBERICHT---
Hilversum, 25 april 2007

DEWI MET NIEUWE SONG EXCLUSIEF OP 100%NL

Dewi is vanaf vandaag exclusief te horen op 100%NL met haar nieuwe nummer 'Het beste van mij'. 100%NL benaderde de zangeres enkele maanden geleden met het verzoek om mee te werken aan een testproject.

Het landelijke FM-radiostation wilde een oude buitenlandse hit in een nieuw, Nederlandstalig jasje steken. Dewi voelde er wel wat voor, en koos voor 'Best of my love' van The Emotions.

De muzikale en tekstuele bewerking van het van oorsprong Amerikaanse nummer uit de jaren 70 werd geschreven en geproduceerd door Mitch Crown, bekend van o.a. de hit '1 ding' van Fouradi. De opnames vonden plaats in de Walboomers-recording studio in Amsterdam en het resultaat draait vanaf vandaag mee in de playlist van 100%NL.

Dewi werd bij het grote publiek bekend door haar deelname aan het Tv-programma Idols in 2002/2003. Naast haar zangtalent viel de zangeres ook op door de gekleurde dreads in haar haren.

Na haar vertrek uit Idols dook Dewi de studio in en kwam een tijdje later met haar eerste album Know Me op de proppen (een verwijzing naar haar dochtertje Nomi). Daarvan werd de single 'Left of Center' een hit (en wordt eveneens regelmatig gedraaid op 100%NL). Ze scoorde ook nog hits met de nummers 'When You Walk In the Room' en 'Amazing.'

En nu dus, (voorlopig) uitsluitend te horen op 100%NL, 'Het beste van mij', het eerste Nederlandstalige popnummer van Dewi.

---