Ingezonden persbericht


Persbericht

De Telefoongids koppelt service aan Google Earth

Amsterdam, 25 april 2007 -Op zoek naar waar een restaurant of winkel nu precies zit? Vanaf vandaag zijn alle bedrijven nog makkelijker te vinden via een nieuwe dienst van De Telefoongids: De Bedrijvengids in Google Earth. Via deze nieuwe dienst kunnen gebruikers in Google Earth de precieze locatie van bedrijven zoeken en zien op luchtfoto's.

Via een zoekbox in Google Earth is het nu mogelijk te zoeken naar een bedrijf uit De Telefoongids. In één oogopslag zie je alle gevonden resultaten op de Google Earth wereldbol. Elke vermelding wordt aangeduid met het bekende Telefoongids-icoon. Achter deze icoon vindt men de vertrouwde detailgegevens van het bedrijf uit De Telefoongids.

"De satellietbeelden van Google Earth geven een belangrijke extra dimensie aan onze datagegevens en bieden gebruikers een selectiemiddel op nabijheid en locatie. Alle bedrijven in De Telefoongids worden automatisch doorgeplaatst naar deze nieuwe dienst en zijn als vanouds te vinden via alle andere media zoals het boek, www.detelefoongids.nl, sms1313, 1888, mobiele portals, Siemens Gigasets en routeplanners. Hierbij is het uitgangspunt dat De Telefoongids hèt intermediair is tussen leverancier en koper", zegt Johnas van Lammeren, Marketing Manager Electronic Products. "En omdat De Telefoongids de meest betrouwbare en volledige database heeft, weet je zeker dat de informatie klopt."

Om de nieuwe dienst te kunnen gebruiken, heb je De Telefoongids-GlobeAssistant tool en het programma Google Earth nodig. Deze kun je downloaden via volgende link: http://over.detelefoongids.nl/corporate/show/id=59636

Over De Telefoongids BV

Maandelijks wordt De Telefoongids door meer dan 5,2 miljoen unieke bezoekers gebruikt voor het vinden van bedrijfs- en persoonsgegevens, waarmee www.detelefoongids.nl in de top-5 (Multiscope, jaaroverzicht 2006) van de meest bezochte sites in Nederland staat. Dagelijks wordt De Telefoongids door meer dan twee miljoen mensen geraadpleegd. Dit maakt De Telefoongids BV tot marktleider in directory services in Nederland. Naast de jaarlijkse uitgave van 45 regiogidsen die gratis worden verspreid onder ruim zeven miljoen huishoudens en 700.000 bedrijven in Nederland, biedt De Telefoongids de volgende diensten; de CD-foongids, De Telefoongids Professioneel, 1888 nummerinformatiedienst, SMS 1313, Siemens thuistelefoon, Nokia lokal search en mobiele routeplanners (FalkMobile en KPN op weg). De Telefoongids BV, gevestigd in Amsterdam, is een zelfstandig opererend bedrijf, er werken ruim 700 mensen.

Meer informatie over De Telefoongids is te vinden op: www.detelefoongids.nl.

Beeldmateriaal is te vinden op: http://www.edelmanpr.nl/pressroom.php?Action=Illustrations&CompanyId=54

# # #



Ingezonden persbericht