Politie Haaglanden

Extra persbericht 24 april

Den Haag, 24-04-2007

Politie wint Haaglandse verkeersquiz

De Wereldverkeersveiligheidsweek ging op maandag 23 april van start met een regionale verkeersquiz, die georganiseerd werd door Stadsgewest Haaglanden en Politie Haaglanden. In het Provinciehuis Zuid-Holland deed een selecte groep van ongeveer 120 ambtenaren, politieagenten, scholieren en verkeersspecialisten mee aan de quiz. Medewerkers van Politie Haaglanden gingen er met de eerste, tweede én derde plaats vandoor.

Bert van Haaften van Politiebureau Scheveningen was de winnaar. De tweede plaats was voor Rob Brocken van Bureau Verkeer en op de derde plaats eindigde politieman Koen Kievit van Bureau Westland. Van Haaften: Het waren echt moeilijke vragen, maar ook wel klassieke instinkers die mij als verkeersspecialist natuurlijk bekend voorkwamen. Er waren ook veel weetvragen bij, waar wij dagelijks mee te maken krijgen. Ook deden er leerlingen van het Christelijk Lyceum Delft mee. Raymond Gopal (16) had de meeste vragen goed en ging er met de prijs voor de scholieren vandoor.

De quiz werd gepresenteerd door Blik op de Weg-presentator Leo de Haas en Rob Coobs, verkeersspecialist van Politie Haaglanden. De aanwezigen beten hun tanden stuk op vragen als Hoe breed mag een fiets zijn?, Mag je stilstaand een boterham eten langs de provinciale weg? en Hoeveel mag je je parkeerschijf afronden?