Hagemeyer

Persbericht 25 april 2007


PERSBERICHT

Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Hagemeyer stemt in met dividendvoorstel voor 2006 en alle overige agendapunten

Hagemeyer maakt bekend dat tijdens haar op 24 april 2007 gehouden jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders de volgende besluiten zijn genomen:


1. De jaarrekening over 2006 is vastgesteld. Het voorstel tot uitkering van een dividend van 0,06 in contanten over 2006 werd goedgekeurd. Aan de leden van de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen is decharge over 2006 verleend.


2. Deloitte Accountants is benoemd als externe accountant belast met de controle van de jaarrekening 2007 van Hagemeyer.


3. De voorgestelde wijzigingen van het bezoldigingsbeleid met betrekking tot de leden van de Raad van Bestuur werden goedgekeurd.


4. De Raad van Bestuur is voor een periode van 18 maanden, vanaf 24 april 2007, gemachtigd tot het doen verkrijgen van aandelen in het kapitaal van Hagemeyer en is aangewezen als het orgaan dat bevoegd is te besluiten tot uitgifte van aandelen, daaronder begrepen het verlenen van rechten tot het nemen van aandelen, en te besluiten tot beperking of uitsluiting van het voorkeursrecht bij uitgifte van aandelen daaronder begrepen het verlenen van rechten tot het nemen van aandelen. Deze uitgiftebevoegdheid betreft ten hoogst 10% van het op het tijdstip van het uitgiftebesluit geplaatste kapitaal van Hagemeyer.


5. Het voorstel tot statutenwijziging werd goedgekeurd.

Naarden, 25 april 2007
HAGEMEYER N.V.
Raad van Bestuur

Voor nadere informatie:
Emilie de Wolf
Investor Relations & Group Communications
Tel. 035 6957676
www.hagemeyer.com
press@hagemeyer.com
In 2006 realiseerde Hagemeyer een netto-omzet van 6,2 miljard en had circa 17.500 werknemers. Meer dan 90% van Hagemeyers totale omzet wordt door haar kernactiviteit Professional Products en Services (PPS) gegenereerd. PPS richt zich op hoogwaardige business-to-business distributie van elektrotechnische producten en materialen, veiligheidsproducten en andere Maintenance, Repair en Operations (MRO) producten in circa 25 landen in Europa, Noord-Amerika en Azië-Pacific. De overige omzet wordt gerealiseerd door de Agencies/Consumer Electronics (ACE) activiteiten, die in Nederland en Australië consumentenelektronica en merkproducten distribueren en luxe producten in een aantal landen in Azië. Het hoofdkantoor van Hagemeyer is gevestigd in Naarden, Nederland


---- --