Gemeente Stadskanaal

Raadsvergadering 7 mei gaat niet door

De geplande raadsvergadering op 7 mei 2007 gaat niet door. De eerstvolgende raadsvergadering is op 21 mei 2007.

Ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij het voornemen hebben vrijstelling te verlenen aan:
* De heer J.H. Buurman, Vledderweg 27 in Vledderveen voor bewoning van de tweede bedrijfswoning, in strijd met de bestemmingsplanvoorschriften, op het perceel Vledderweg 27 in Vledderveen.

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en voor de periode van 18 maanden na het verlenen van de vrijstelling.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij het voornemen hebben vrijstelling te verlenen aan:
* Wooncom, Postbus 20000 in Emmen voor het bouwen van 12 levensloopbestendige woningen op het perceel Fr. Nanningstraat ong. in Musselkanaal. Dit perceel is kadas-traal bekend gemeente Onstwedde, met de kadastrale aanduiding C 14172.

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 19, tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Het ontwerp van deze vrijstellingsbesluiten en de daarop betrekking hebbende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij het team bouw, milieu en bijzondere wetten, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal.

Als u het niet eens bent met deze voornemens, dan kunt u uw zienswijze schriftelijk van donderdag 26 april tot en met woensdag 6 juni 2007 aan burgemeester en wethouders kenbaar maken. Voor nadere informatie over deze plannen kunt u contact opnemen met de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Goedkeuring bestemmingsplan `Stadskanaal-kern'

Burgemeester en wethouders van Stadskanaal maken bekend, dat Gedeputeerde Staten van Groningen op 17 april 2007 hebben besloten om het bestemmingsplan `Stadskanaal-kern' gedeeltelijk goed te keuren.

Het plangebied wordt globaal begrenst door de N366, de Nautilusweg, de Buinerweg, de grens met de gemeente Borger-Odoorn, de Drouwenerstraat, de Poststraat en de Onstwedderweg. Met het bestemmingsplan wordt onder meer beoogd de planologisch juridische regeling voor het gebied te actualiseren en te uniformeren.

Gedeputeerde Staten hebben goedkeuring onthouden aan de volgende voorschriften:

* de artikelen 20.1, lid a.8; 21.1, lid a.3; 22.1, lid a.6; 23.1, lid a.4; 24.1, lid a.5, de zinsnede "woningen, voor zover het tweede en hogere bouwlagen betreft";

* de artikelen 25.1, lid b en 26.1, lid b (woningen op de tweede en hogere bouwlagen);

* de artikelen 28.1, lid b; 29.1, lid c en 30.1, lid b de woorden "en hogere";

* artikel 22.6 onder a, de zinsnede "op grond van lid 23.6";
* artikel 24, lid 1a, onder 1, voor zover het betreft categorie 3;
* artikel 24, lid 1a, onder 4 en 5 (kantoren en woningen);
* artikel 36.1 de zinsnede "en gebouwen ten behoeve van dagrecreatieve voorzieningen, waaronder een horecabedrijf categorie 1, ontvangst- en of kleedruimten, opslagruim-ten voor dagrecreatieve attributen, gebouwen voor beheer en onderhoud en gebou-wen voor het stallen en/of schutten van dieren";
* artikel 46, lid e (vrijstelling voor de hoogte van masten);

Gedeputeerde Staten hebben goedkeuring onthouden aan de plankaart, voor zover met een rode belijning aangegeven:

* drie bouwvlakken op de hoek van Maarsbroek en 't Fledderbos/'t Kienholt;

* een bouwvlak aan de Grutto;

* de noord- en zuidflank van het oostelijk bouwvlak van wooncentrum Maarsheerd;

* de percelen Poststraat 25 en 33/34 en Hoofdstraat 98;
* een deel van het bouwvlak aan de zuidzijde van het Raadhuisplein;
* een deel van de bestemming "conferentiepark" betreffende het naaldbos.

En aan de plankaart, voor zover met een blauwe belijning aangegeven:
* de bouwhoogte van het bouwvlak ten noordwesten van het Raadhuisplein (Stadshart);

* de bestemming van het perceel hoek Margrietlaan/Irenelaan;
* de bestemming van het perceel hoek Boerendiep/Esperantolaan;
* de wijzigingsbevoegdheid WG 45 m in de bestemming "groenvoorzieningen" ten noorden van het gemeentehuis.

Het besluit van Gedeputeerde Staten ligt met het bestemmingsplan vanaf 26 april 2007 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het publieksbureau van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal. Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tevens kan binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. In beide gevallen is griffierecht verschuldigd. Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij door een belanghebbende binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Bouwplannen

Bouwplannen, voor lichte- of reguliere bouwvergunningen, worden gepubliceerd om belanghebbenden vroegtijdig op de hoogte te brengen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken.

Tegen een ingediende aanvraag bouwvergunning kan geen bezwaar worden ingediend. Bezwaar is mogelijk tegen een verleende vergunning. Dat kan tot uiterlijk zes weken na de datum van de vergunningverlening. In de periode van 12 april 2007 tot 18 april 2007 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Boerendiep 1, voor het uitbreiden van de woning met kapsalon, d.d. 12 april,

* H.J. Kniggestraat 40, voor het vernieuwen van de voorgevelkozijnen, d.d. 13 april,

* H.J. Kniggekade 62, voor het bouwen van een garage, d.d. 17 april,
* Bakboord 11, voor het plaatsen van een schuur, d.d. 17 april.

Musselkanaal

* Hibiscusstraat 1, voor het vergroten van een kerkgebouw en het oprichten van een berging, d.d. 13 april,

* Kamperfoeliestraat 18, voor het uitbreiden van de woning, d.d. 12 april,

* Badstraat 34, voor het tijdelijk plaatsen van units, d.d. 12 april,

* Floralaan 41, voor het uitbreiden van de school, d.d. 13 april.

Onstwedde

* Lijnackerslaan 44, voor het uitbreiden van een woning, d.d. 13 april.

Mussel

* Molenstraat 47, voor het uitbreiden van de woning, d.d. 12 april. De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de maandag van alle even weken om 13.30 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie.

De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, tel. (0599) 631 436. Voor nadere informatie over deze bouwplannen of verleende vergunningen kunt u contact opnemen met onze medewerker van het team bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, tel. (0599) 631 605.

Gewijzigde dienstverlening op koninginnedag

Openingstijden

Op maandag 30 april, Koninginnedag, zijn het gemeentehuis en het loket voor wonen welzijn en zorg in de A22, het bedrijfsverzamelgebouw aan de Aziëlaan 22, gesloten.

Huisvuilroute

Op maandag 30 april, Koninginnedag, is de gemeentelijke afvalverwerking gesloten en wordt er geen huisvuil opgehaald. De maandagroute wordt op zaterdag 28 april gereden.

Telefonische bereikbaarheid op 27 april

Op vrijdag 27 april zijn er werkzaamheden gepland aan de telefooncentrale van het gemeentehuis van Stadskanaal. Het kan daardoor gebeuren dat we die dag, vanaf 12.00 uur, slecht of niet bereikbaar zijn. Dit geldt zowel voor het algemene telefoonnummer als voor de doorkiesnummers.

Het servicenummer van de gemeente, T 0900-631 40 50, voor het melden van en vragen over onderhoud van openbare ruimte en afval, is wel gewoon bereikbaar.

Naar verwachting zullen de werkzaamheden in de loop van de middag zijn afgerond. Bij voorbaat onze excuses voor het eventuele ongemak.

Servicenummer mag zich verheugen in grote belangstelling!

Het servicenummer is inmiddels goed bekend in onze gemeente. Alle meldingen worden geregistreerd en zo zien we dus ook dat het aantal meldingen in de loop der jaren toeneemt.

* 2002: 3766 meldingen

* 2003: 6016 meldingen

* 2004: 7405 meldingen

* 2005: 7996 meldingen

* 2006: 8582 meldingen

Zoals blijkt, voorziet het servicenummer duidelijk in een behoefte. Bewoners weten het servicenummer steeds beter te vinden. Van de kant van de gemeente zijn er ook steeds meer onderwerpen bij het servicenummer ondergebracht. Denk maar aan de invoering van Diftar, waar bewoners vooral in de beginperiode, veel vragen over stelden. Deze kwamen allemaal via het servicenummer binnen. Maar ook de aanmeldingen voor de takkenroute gaan naar het servicenummer.

Wat gaan we in mei doen aan onderhoud?

Het voorjaar is begonnen en dat betekent dat het openbaar groen de nodige aandacht vraagt. Gazons worden gemaaid en nieuwe beplanting aangebracht. Ook is er onderhoud aan oorlogsmonumenten.

Onderhoud oorlogsmonumenten

Op vrijdag 4 mei herdenken wij met elkaar de oorlogslachtoffers. In alle kernen en dorpen van de gemeente Stadskanaal vindt dan een herdenkingsbijeenkomst plaats bij de monumenten. Rondom de monumenten wordt het gras gemaaid, het onkruid verwijderd en een plantenbak geplaatst.

Grasmaaien en schoffelen

Het maaiseizoen is door het warme voorjaar nu al begonnen en loopt door tot en met september. Hiertoe behoort ook het groen in de recreatiegebieden, zoals in `Het Pagedal' en het Spoordok.

Alle groenstroken die tot het openbaar groen van de gemeente behoren worden geschoffeld.

Opknappen groenstroken Navolaan

Vanaf de rotonde Nautilusweg tot aan de Beneluxlaan worden de groenstroken opgeknapt. De werkzaamheden bestaan uit grondverbetering, planten van bomen (platanen, zuileiken en lindes) en aanbrengen van onderbeplanting.

Servicenummer: waar bellen mensen over?

Top 4 van maart 2007

In maart 2007 is er 603 gebeld met het servicenummer. De top 4 van meldingen in maart 2007:

1. containers: 180 meldingen;

2. groenonderhoud: 74 meldingen;

3. zwerfvuil: 39 meldingen;

4. gemeentelijke afvalverwerking: 38 meldingen.

Zoals blijkt is er het meest gebeld over de containers. Dit betrof vragen, zoals het legen en ruilen van coontainers. Bewoners uit Maarsveld, Maarswold en De Hagen (Stadskanaal) en Musselkanaal belden hierover het meest.

Renovatie bruggen over Pekeler Hoofddiep

Zowel de brug aan het Noorderdiep als de brug aan de Scheepswerfstraat worden gerenoveerd. Beide bruggen liggen over het Pekeler Hoofddiep. Eerst wordt de brug aan het Noorderdiep aangepakt. Deze zal omstreeks eind mei/begin juni klaar zijn. Daarna gaat de brug aan de Scheepswerfstraat eruit en wordt deze ook gerenoveerd.
* 25 april 2007