Ingezonden persbericht


http://www.gammaholding.nl/

Datum 25 april 2007

Trading update

Netto groepsresultaat Gamma Holding stijgt 12%


· Omzet: EUR 194 miljoen (2006: EUR 199 miljoen);
· Bedrijfsresultaat: EUR 17,2 miljoen (2006: EUR 17,3 miljoen);
· Netto groepsresultaat: EUR 10,0 miljoen (2006: EUR 8,9 miljoen).

In het eerste kwartaal van 2007 bedroeg de omzet van Gamma Holding EUR 194 miljoen. Gecorrigeerd voor valuta-effecten van EUR -6 miljoen is de omzet vergelijkbaar met de sterke eerste drie maanden van 2006.

Het bedrijfsresultaat kwam uit op EUR 17,2 miljoen. Gecorrigeerd voor valuta-effecten van EUR -1,4 miljoen is het bedrijfsresultaat in vergelijking tot vorig jaar met 7% gestegen. Evenals in 2006 werden in het eerste kwartaal van 2007 geen herstructureringslasten genomen.

Het netto groepsresultaat steeg met 12% van EUR 8,9 miljoen in 2006 tot EUR 10,0 miljoen in 2007, met name als gevolg van een verbetering van het resultaat deelnemingen en joint ventures. Gecorrigeerd voor valuta-effecten van EUR -0,5 miljoen is het netto groepsresultaat in vergelijking tot vorig jaar met 19% gestegen.

Gamma Technologies

De omzet van Gamma Technologies kwam uit op EUR 124 miljoen. Gecorrigeerd voor valuta-effecten van EUR -5 miljoen is de omzet van de sector vergelijkbaar met die van vorig jaar.

Binnen de sector Gamma Technologies kon Belting Technology profiteren van eerder genomen efficiencymaatregelen en een onverminderd grote vraag naar procesbanden voor de voedingsindustrie. De omzetgroei vond met name plaats in Amerika, waar de business unit vorig jaar Goodyear Rubber Supply & Co overnam, en in Azië.

De omzet van Filtration Technology steeg autonoom. De business unit breidt geografisch haar verkoopnetwerk uit en versterkte in maart de positie in Zuidoost-Azië door Kirin over te nemen. Deze onderneming is gespecialiseerd in zowel natte als droge industriële filterproducten en is gevestigd in Singapore en Maleisië. Kirin behaalde in 2006 een omzet van circa EUR 4 miljoen. Verder wist Filtration het arbeidsconflict bij National Wire Fabric in Arkansas te beëindigen.

Datum 25 april 2007 Titel Netto groepsresultaat Gamma Holding stijgt Pagina 2/3 12%

De omzet van Coating & Composite Technology daalde in vergelijking tot het eerste kwartaal 2006, toen incidenteel veel tentdoek werd geleverd voor het wereldkampioenschap voetbal. Naar verwachting start de business unit in het tweede kwartaal met de levering van de vertraagde order kogelwerende vesten aan de Franse politie.

De omzet van Sailcloth Technology nam toe, vooral in de Verenigde Staten.

Gamma Comfort & Style

De omzet van Gamma Comfort & Style bedroeg EUR 70 miljoen. Gecorrigeerd voor valuta-effecten van EUR -1 miljoen is de omzet van de sector vergelijkbaar met die van vorig jaar.

Binnen de sector Gamma Comfort & Style steeg de omzet van Exotic Fabrics als gevolg van een aantrekkende vraag naar alle merken. Het nieuw gelanceerde en goedkopere GTP Nustyle werd in de markt goed ontvangen.

Lagere volumes van Sleep Care Fabrics in Europa konden door hogere volumes in de rest van de wereld maar gedeeltelijk worden gecompenseerd. De business unit heeft nog steeds te maken met verscherpte prijsdruk. Bovendien ondervindt de business unit hinder van aanloopkosten als gevolg van het in gang gezette transformatieproces, waarbij West-Europese productie wordt afgebouwd en nieuwe productielocaties in lagelonenlanden worden opgezet.

Vooruitzichten

Het transformatieproces verloopt volgens plan. Gamma Technologies begint de vruchten te plukken van het project `Planning for growth'. Om concurrerend te blijven, vermindert Sleep Care Fabrics de capaciteit in West-Europa drastisch en zal het meer in lagelonenlanden als Turkije, Tsjechië en Mexico gaan produceren. De herpositionering van de merken van Exotic Fabrics ligt op koers.

Zoals reeds eerder bericht zal voor de afronding van het transformatieproces in 2007 mogelijk nog circa EUR 3 miljoen aan herstructureringskosten moeten worden genomen. Verder wordt een strategisch plan voor de komende jaren ontwikkeld, dat in het najaar zal worden afgerond.

Gamma Holding stelt zich ten doel een bedrijfsresultaat te realiseren van ten minste 8% van de omzet voor de sector Gamma Technologies en ten minste 9% van de omzet voor de sector Gamma Comfort & Style. Voor elk van deze sectoren wordt gestreefd naar een rendement op het geïnvesteerd vermogen van 15%. Gamma Holding is op de goede weg om haar rendementsdoelstellingen in 2007 te halen.

Raad van Bestuur Gamma Holding N.V. Helmond, 25 april 2007

Op de in deze trading update genoemde cijfers is geen accountantscontrole toegepast.

Datum 25 april 2007 Titel Netto groepsresultaat Gamma Holding stijgt Pagina 3/3 12%

Profiel
Gamma Holding ontwikkelt, produceert en verkoopt wereldwijd hoogwaardige, innovatieve producten met technisch textiel als basis. In 41 landen zijn circa 6.700 medewerkers actief. Het hoofdkantoor is gevestigd in Helmond (Nederland). De aandelen zijn genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Gamma Holding bestaat uit twee sectoren, Gamma Technologies en Gamma Comfort & Style, met activiteiten op het gebied van transport- en procesbanden, filters, gecoat doek en composieten, zeildoek, matrastijk en exotische stoffen. Met deze producten behoort het bedrijf in geselecteerde nichemarkten tot de wereldtop.