Gemeente Sneek


Herinrichting Prins Hendrikkade vordert gestaag

In week 18 start de tweede fase van de werkzaamheden aan de Prins Hendrikkade. In deze fase wordt het Vischmarktplein heringericht. De start van fase 2 is later dan oorspronkelijk gepland, vanwege de uitvoering van grondsaneringen.

In verband met de herinrichting van het Vischmarktplein, is de kruising Prins Hendrikkade en de Gedempte Pol vanaf week 18 voor een aantal weken volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Verwacht wordt dat het verkeer hinder zal ondervinden van de werkzaamheden. Doorgaand autoverkeer door de stadskern van Sneek wordt dan ook geadviseerd gebruik te maken van de Stadsrondweg. Ook busverkeer door de binnenstad is gedurende de werkzaamheden niet mogelijk.

Tijdens de eerste fase van het werk is, in overleg met ondernemers uit de binnenstad, het parkeerterrein achter de Oosterdijk bereikbaar gehouden, door de aanleg van een tijdelijke rijbaan. Tevens is na de start van de werkzaamheden met een aantal verkeersmaatregelen getracht de overlast voor bezoekers aan de stadskern te beperken. Hiervoor is onder andere het éénrichtingsverkeer op de Bothniakade tijdelijk opgeheven. Ook tijdens de tweede fase van de werkzaamheden kunnen mogelijk tijdelijke verkeersmaatregelen worden getroffen om verkeersoverlast te beperken.

De tweede fase wordt voor bouwvakvakantie van 2007 afgerond. Tijdens de bouwvakvakantie zal de Prins Hendrikkade voor het doorgaande autoverkeer geheel zijn opengesteld. Het laatste deel van de werkzaamheden, tussen de Muntstraat en de Parkstraat wordt na de zomervakantie heringericht.

De herinrichting van de Prins Hendrikkade is onderdeel van het binnenstadspakket van het project Vaaras van het Friese Merenproject. Dit project voorziet in het versterken van de toeristisch recreatieve waarden van de Sneker binnenstad. Dit gebeurt door het opwaarderen van het cultuurhistorische karakter en het upgraden en uitbreiden van de faciliteiten voor de watersporter in de vorm van aanleg van steigers aan de Prins Hendrikkade. Bij de herinrichting van de Prins Hendrikkade wordt het asfalt vervangen door klinkers. Voetgangers krijgen meer ruimte door de aanleg van brede trottoirs en een wandelpromenade aan de waterkant.

© copyright 2007 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 24-4-2007