Vooraankondiging politiek café CDA Leiden
Leiden, 20 april 2007

CDA-café met Jan Jacob van Dijk en Paul van Meenen over scheiding kerk en staat

Twee politieke partijen in de regering geschoeid op een christelijke leest. Wat betekent dit voor beleid en politiek? Mag religie invloed hebben in een seculiere staat als Nederland?

Het CDA is de grootste politieke partij en de ChristenUnie was procentueel gezien de grote winnaar van de Tweede Kamerverkiezingen vorig jaar. Burgers kiezen massaal voor christelijke partijen. Religie staat meer in de belangstelling dan ooit, lijkt het. Maar hoe verhoudt religie zich met politiek?

In het CDA Café op 25 april zal er een discussie worden gevoerd over de scheiding tussen kerk en staat en de rol van religie in de politiek. Te gast zijn Jan Jacob van Dijk, CDA Kamerlid en buitengewoon hoogleraar christelijk-sociaal denken, en Paul van Meenen, fractievoorzitter van D66-fractie in de gemeenteraad van Leiden en mede-opsteller van de historische Canon.

Twee ervaren en interessante sprekers met een ruime bagage om te zorgen voor een stevige en inhoudelijke discussie. Iedereen is van harte uitgenodigd om ook zijn of haar stem te laten horen.

Datum: woensdag 25 april 2007

Tijd: 20.00 - 22.00

Locatie: bovenzaal café Einstein (Nieuwe Rijn 19, Leiden)

Aansluitend vindt een borrel plaats waar nog nagediscussieerd kan worden.

De volgende cafés vinden plaats op:

Woensdag 23 mei 20.00 - 22.00

Woensdag 27 juni 20.00 - 22.00



Ingezonden persbericht