Gemeente Weert

5 april 2007

NOG ENKELE PLAATSEN BESCHIKBAAR BIJ CURSUS INTRODUCTIE ARCHIEVEN

In het Gemeentearchief Weert start op 25 april a.s. weer een cursus Introductie Archieven. Inschrijven voor deze cursus is nog mogelijk. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Archieven kunnen een schat aan gegevens bevatten over de geschiedenis van een woonplaats, een familie en zelfs een huis. Het is echter niet altijd eenvoudig om de gegevens te vinden die men zoekt. Daarom worden er al enige jaren korte cursussen georganiseerd.

Op vijf woensdagavonden wordt men wegwijs gemaakt in de archiefwereld. Er wordt vooral aandacht besteed aan de bronnen in het Gemeentearchief Weert. Hier berusten ruim 200 archieven en archiefjes. Daarnaast is er veel foto- en kaartmateriaal. Uitgelegd wordt hoe men moet werken met archiefgidsen, inventarissen, indexen en andere toegangen op de archieven. Uiteraard wordt aandacht besteed aan het zoeken op internet. Eén aparte les wordt besteed aan het zoeken in de archiefbibliotheek en o.a. in de collecties foto's, dia's en films die in het Gemeentearchief Weert aanwezig zijn. In de cursus wordt ook geleerd hoe een archiefonderzoek opgezet moet worden en hoe een artikel geschreven kan worden. De lessen worden verzorgd door medewerkers van het gemeentearchief.

Zakelijke gegevens
Voor inlichtingen en aanmeldingen kan men tijdens kantooruren terecht bij het Gemeentearchief Weert, tel. (0495) 575471, mevr. C. Baltes. Inschrijving voor de cursus gebeurt in volgorde van aanmelding. Er worden maximaal 10 cursisten per cursus toegelaten. Als de cursus is volgeboekt is, kan men zich op de deelnemerslijst voor een cursus in het najaar van 2007 laten plaatsen. Bij de cursus ontvangt men het cursusmateriaal (syllabus en het oefenmateriaal) van de docent. Kosten, inclusief cursusmateriaal E 30,-. Men dient het gehele lesgeld op de eerste cursusavond contant te betalen. De lessen worden gegeven op de woensdagavonden 25 april, 2, 9, 16 en 23 mei 2007 van 20.00 - 22.00 uur in de studiezaal van het Gemeentearchief Weert, begane grond van het stadhuis van Weert, Beekstraat 54.

M.Pleunis
publieksvoorlichter

Infocentrum gemeente Weert
Postadres: Postbus 950, 6000 AZ Weert
Bezoekadres: Beekstraat 54 Weert
Telefoon: (0495) 575 300
Fax: (0495) 542 906
E-mail: gemeente@weert.nl
Website: http://www.weert.nl

----------------------------------------

2007.084 FS


---- --