RVD / Kon. Huis nr. 68: Koningin - viering 75-jarig bestaan TNO

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST

Persbericht

KONINGIN BIJ VIERING 75-JARIG BESTAAN TNO

Hare Majesteit de Koningin is woensdagmiddag 25 april in de Oude Kerk in Delft aanwezig bij de officiële opening van het jubileumjaar waarin TNO haar 75-jarig bestaan viert.

De Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek TNO is in 1932 bij Wet opgericht. De organisatie is ontstaan door de groeiende behoefte aan specialistische wetenschappelijke kennis voor praktische toepassing in de industrie en de agrarische sector. Bij TNO werken inmiddels ruim 4500 professionals, vanuit 5 kerngebieden. Dit zijn Kwaliteit van Leven, Defensie en Veiligheid, Industrie en Techniek, Bouw en Ondergrond en Informatie- en Communicatietechnologie.

TNO is uitgegroeid tot een onafhankelijk kennisbedrijf. Vanuit expertise en onderzoek levert de organisatie een bijdrage aan de concurrentiekracht van bedrijven en organisaties en aan de economie en de kwaliteit van de samenleving als geheel.

De jubileumviering heeft het thema 'het jaar van de fascinatie'. In dat jaar wil TNO ondermeer met open dagen aan haar omgeving laten zien wat de organisatie en haar medewerkers drijft en tot welke innovaties dat leidt.

Bij de start van de viering neemt de Koningin het boek TOEN.NU.TNO in ontvangst. In dit jubileumboek staat een overzicht van de geschiedenis en de activiteiten van TNO.

Noot voor redacties (