Gemeente Dongeradeel



---

Noordoost Fryslân is Fitaal!

Leeuwarden, 25 april 2007 - Is jo doarp Fitaal? Deze vraag stond centraal tijdens de eerste Dorpencontactavond dinsdagavond 24 april in de Old Dutch te Zwaagwesteinde. Plattelânsprojekten Noordoost Fryslân organiseerde deze avond voor alle dorps- en plaatselijk belangen uit de Noordoosthoek. Aanleiding hiervoor was het rapport Vitale Dorpen samengesteld door Partoer CMO Fryslân in samenwerking met Doarpswurk.

De vraag die de leidraad vormde tijdens het schrijven van het rapport kan volmondig worden beantwoord met een Ja! Noordoost Fryslân is zeker Fitaal. Dit blijkt uit de gesprekken die zijn gevoerd met dorpsbelangen van verschillende dorpen, mede hierdoor kon er een goed beeld worden gevormd. De avond werd georganiseerd om aanwezigen te informeren over de resultaten van het rapport en om gezamenlijk tot nieuwe ideeën en projecten te ontwikkelen.

Dit gebeurde in twee presentatieronden waar verschillende organisaties hun projecten in presenteerden. De ongeveer honderd belangstellende aanwezigen vonden het een zeer informatieve avond waar goede contacten zijn gelegd voor de toekomst. Zo konden zij in gesprek met Stichting Welzijn Dongeradeel om te praten over de jeugdonderkomens of de Burenhulpdienst of kennismaken met Zorg-op-afstand via een rechtstreekse videoverbinding.

Daarnaast was er een Dorpencontactmarkt waar aanwezigen op informele wijze kennis konden maken met verschillende aanwezige organisaties, in een stand presenteerden zij namelijk hier hun organisatie. Zoals PTH groep met het ACTIVboard, Landschapsbeheer Friesland met haar Historische wandelpaden en Zorgcombinatie Interzorg. Een succesvolle avond waar Plattelânsprojekten dan een vervolg in de toekomst niet uitsluit.

Dorpen die niet aanwezig konden zijn op deze avond maar toch graag het rapport Vitale Dorpen willen ontvangen, kunnen contact opnemen met Plattelânsprojekten Noordoost Fryslân 0519 331060. Voor verdere informatie kijk op www.plattelansprojekten.nl.