Hunter Media kondigt investering aan in EFP European Film ...

25.04.2007 / 18:44 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Hunter media

Hunter media

Hunter Media kondigt investering aan in EFP European Film Partners

DEN HAAG, April 25 /PRNewswire/ --
Hunter Media heeft recentelijk een mezzanine-investering afgerond in EFP European Film Partners, een financieringsconstructie voor de acquisitie van speelfilms. EFP European Film Partners heeft een meerjarige, aan bepaalde voorwaarden onderhevige overeenkomst afgesloten met Universal Pictures Benelux voor meerdere speelfilms. EFP European Film Partners zal ongeveer 10 miljoen euro investeren in de aankoop van verschillende speelfilms, die gezamenlijk met Universal Pictures Benelux gefinancierd zullen worden. Universal Pictures Benelux zal de films ook distribueren. De overeenkomst behelst verschillende soorten films in uiteenlopende genres, zowel nationaal als internationaal geproduceerd. EFP European Film Partners zal niet alleen samenwerken met Universal Partners voor de aankoop van deze films, maar zal haar eigen projecten ook actief ontwikkelen, (co)-produceren en (co)-financieren. EFP European Film Partners is een joint venture tussen Hunter Media en Volkert Struycken.

Over Hunter Media:

Hunter Media koopt, ontwikkelt en produceert content, zelfstandig en in samenwerking met partners. Deze activiteiten zijn vooral gericht op muziek, boeken, film, tv producties en nieuwe media. Hunter Media heeft diverse deelnemingen in media bedrijven.

Over Volkert Struycken:

Filmproducent en financier van o.a. De Grot (Gouden Kalf), Loenatik de Moevie (Gouden Film/Kalf), co-producent van Everybody Famous (Oscarnominatie) en Rosenstrasse (Beste Actrice, Filmfestival van Venetië).

Over Universal Pictures:

Universal Pictures is een onderdeel van NBC Universal, één van 's werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van de ontwikkeling, productie en marketing van entertainment, nieuws en informatie naar een wereldwijd publiek toe. Opgericht in mei 2004 door het samengaan van NBC en Vivendi Universal Entertainment, controleert en runt NBC Universal een waardevolle portfolio van nieuws- en entertainmentnetwerken, een toonaangevende filmstudio, belangrijke tv-productiebedrijven, een toonaangevende groep van televisiezenders en wereldberoemde themaparken. NBC Universal is voor 80 in handen van General Electric en voor 20 in handen van Vivendi Universal.

www.huntermedia.nl/

Contact:

Voor vragen kunt u contact opnemen met: Hunter Media, Tobias Asserlaan 5, 2517 KC DEN HAAG, Contactpersoon: Chantal Veltenaar, chantal.veltenaar@hunter.nl, tel.:
+31(0)70-310-76-01, fax: +31(0)70-355-56-76