Deventer Ziekenhuis en Sodexho tekenen driejarig contract

25.04.2007 / 18:12 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Sodexho

Sodexho

Capelle aan den IJssel, 25 april 2007

Deventer Ziekenhuis en Sodexho tekenen driejarig contract

Vandaag hebben de heer F.R. Plukker (Algemeen Directeur a.i.) van het Deventer Ziekenhuis en de heren A.W.J.M. Graft (Directeur Food Services) en J. van Beek (Directeur Healthcare) van Sodexho hun handtekeningen gezet onder de driejarige samenwerkingsovereenkomst tussen het Deventer Ziekenhuis en Sodexho.

Sodexho Healthcare zal met ingang van 1 maart 2008 de restauratieve activiteiten ten behoeve van het personeel, de patiënten en de bezoekers van het Deventer Ziekenhuis gaan verzorgen. Na de verhuizing naar het nieuwe onderkomen op de Rielerenk in Deventer medio 2008, beschikt het ziekenhuis over moderne en gastvrije restauratieve voorzieningen die de concurrentiepositie van het ziekenhuis in de regio verder zullen versterken.

In de centrale hal van het nieuwe ziekenhuis zal Sodexho een bloemenkiosk, een uitgebreide cadeauwinkel en een modern gastenrestaurant gaan verzorgen. Ook het personeelsrestaurant op de eerste etage, de vergaderservice en de koffieautomaten vallen onder de verantwoordelijkheid van Sodexho. Het toppunt van de 'Sallandse gastvrijheid' is de roomservice die het Deventer Ziekenhuis haar patiënten in het nieuwe onderkomen gaat aanbieden. Daarnaast worden servicemedewerkers ingezet als gastvrouw / gastheer voor de bezoekers van de poliklinieken. De samenwerking is mede tot stand gekomen door bemiddeling van de heer G. Wolbert namens de Dutch Food Consultants.

EINDE PERSBERICHT

Profiel Deventer Ziekenhuis
Het Deventer Ziekenhuis is lid van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Tot de vereniging behoren 19 ziekenhuizen die niet academisch zijn, maar door hun voorzieningenniveau en opleidingsinspanning tot de top van de algemene ziekenhuizen behoren.

Het Deventer Ziekenhuis is een regionaal ziekenhuis dat in 1985 ontstaan is uit een fusie van het Sint Geertruiden ziekenhuis en Sint Jozef ziekenhuis en verhuist medio 2008 naar een nieuw onderkomen op de Rielerenk.

Het Deventer Ziekenhuis heeft bijna alle specialismen in huis. Het biedt kwalitatief goede medische en verpleegkundige zorg, uitstekende diagnostiek en behandeling en heeft een groot aantal opleidingen. De hoofdvestiging van het ziekenhuis is in Deventer. Daarnaast zijn er spreekuren in Raalte, Holten, Rijssen en Lochem.

Profiel Sodexho Nederland
Sodexho Nederland is de moedermaatschappij van Sodexho B.V., Sodexho Altys B.V. en Sodexho Prestige B.V. Sodexho Nederland heeft ruim 6.600 medewerkers in dienst en verleent haar services bij ruim 1.000 cliënten. Sodexho Nederland maakt deel uit van Sodexho Alliance.

Sodexho Alliance, opgericht in 1966 door Pierre Bellon, is wereldwijd marktleider op het gebied van Food and Facilities Management Services, met meer dan 332.000 medewerkers op 28.300 locaties in 80 landen. Sodexho Alliance is genoteerd aan de Euronext in Parijs en the New York Stock Exchange. De huidige totaalomzet van de groep bedraagt circa 12,8 miljard euro.

Perscontact Deventer Ziekenhuis
Rob van Putten, Voorlichter
Telefoon: 0570 - 64 62 61
E-mail: info@dz.nl

Perscontact Sodexho Nederland
Jeroen Stok, Directeur Communicatie
Telefoon: 010 - 288 27 44 / 06 - 55 86 06 87
E-mail: jeroen.stok@sodexho-nl.com