Gemeente Wijk bij Duurstede

De Boodschappen+bus in voorbereiding!

Het Nationaal Fonds Ouderenhulp (NFO) is met de welzijnsstichtingen in Driebergen en Wijk bij Duurstede overeengekomen om de Boodschappen+Bus in te zetten in onze regio. Het betreft voorlopig een proef van een jaar. Het NFO stelt een personenbus met aanpassingen voor rolstoelgebruikers gratis ter beschikking. De bus kan maximaal 9 personen vervoeren, inclusief chauffeur en begeleider. Als alle voorbereidingen succesvol verlopen, hopen wij in het najaar van 2007 van start te gaan.
De gemeente ondersteunt dit initiatief van harte. Het verbeteren van vervoersvoorzieningen voor ouderen is namelijk een van de speerpunten in de ouderennota, die in april is vastgesteld.

Voor wie?
De boodschappen+bus is een service voor senioren en voor mensen die vanwege een handicap of ziekte minder mobiel zijn. Het doel is samen activiteiten ondernemen, uitstapjes maken en/of boodschappen doen. De activiteit is kleinschalig en biedt persoonlijke begeleiding.
Tegen een kleine vergoeding kan men aan activiteiten deelnemen, wordt men van huis opgehaald en ook weer thuis gebracht. Maandelijks verschijnt er een nieuwsbrief, waarin de activiteiten worden aangeboden waarvoor men zich kan aanmelden. Het gaat hierbij om uitjes naar bijvoorbeeld gezellige (week)markten, tuin- en winkelcentra, pannenkoekenrestaurants, musea, tentoonstellingen en mooie plekjes in ons land.

Vrijwilligers nodig
Voor de organisatie en uitvoering heeft de Stichting Welzijn Ouderen Wijk bij Duurstede (SWOW) vrijwilligers nodig die als chauffeur of begeleider mee willen werken. Voor de chauffeur zijn er geen speciale eisen, behalve natuurlijk een geldig rijbewijs.

Meer informatie en aanmelding
Vindt u het leuk om als chauffeur of begeleider aan dit project mee te werken en voelt u zich betrokken bij ons initiatief? Neem dan contact op met de SWOW, tel. 572000 (op dinsdag, donderdag en vrijdagmorgen).