Gemeente Duiven


Brief inzake Asbest op het speelveldje

---

Geachte heer, mevrouw,

Gisteren hebben wij u laten weten dat er asbest is aangetroffen op het speelveldje dat ligt tussen De Maatjes en Schapenweide. Diezelfde dag is al het asbest dat op dit speelveldje is aangetroffen handmatig verwijderd door een deskundig asbestverwijderingsbedrijf.

In principe zijn de grasvelden en plantsoenen asbestvrij. De zachte ondergrond ter plaatse van de speeltoestellen op het middengedeelte zou mogelijkerwijs nog asbestdelen kunnen bevatten. Om elk risico op achterblijvende asbestdeeltjes op dit deel van het speelterrein uit te sluiten, hebben wij besloten het zand ter plaatse van de speeltoestellen (op het middenterrein) tot een beperkte diepte af te graven. De ontgraven locaties worden nadien weer aangevuld met schoon zand.

Deze werkzaamheden zullen enkele dagen in beslag nemen. Wij doen onze uiterste best om vóór het weekend deze kwestie te hebben afgehandeld. Voor de duidelijkheid wijzen wij u er op dat - zolang het speelterrein met linten is afgezet, het terrein niet mag worden betreden.

Wij vertrouwen op uw begrip hiervoor. Mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze brief dan kunt u contact opnemen met cluster Handhaving. De medewerkers zijn daar bereikbaar onder nummer 0316 27 91 11.

Deze is brief hebben wij gezonden aan de bewoners van de Maatjes 2 t/m 34 en Schapenweide 86 t/m 124.

Hoogachtend,
Namens burgemeester en wethouders van Duiven,

R.Manenschijn
afdelingshoofd Milieu en Bouwzaken