Dienstenbond CNV

Nieuws

Onderhandelingsresultaat nieuw Sociaal Plan Delta Lloyd bereikt!

25 april 2007
Categorie: algemeen nieuws dibo, nieuws homepagina dibo

Maandagavond 23 april jl. hebben wij met Delta Lloyd een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuw Sociaal Plan (SP) voor de periode 1 juni 2007 31 mei 2009.

Voor de lopende reorganisaties waarvan de voorfase al is ingegaan is overeengekomen dat men ook kan terugvallen op de regelingen van het huidige SP (dit is de overgangsmaatregel die vooral ziet op Efficiency 2007 en Refresh). Hiermee wordt recht gedaan aan eerdere toezeggingen van uw werkgever. Wij leggen het resultaat met een positief stemadvies aan u voor: als lid van uw vakorganisatie heeft u het laatste woord en zien wij uw stem graag uiterlijk 10 mei aanstaande retour.

Dankzij de druk van onze achterban, die naast aanvullingen ook snel duidelijkheid wenste en door de druk van de COR is het dan toch gelukt: een nieuw sociaal plan met een aantal belangrijke verbeteringen ten opzichte van het huidige SP. Waar het nieuwe plan afwijkt van het huidige SP (we hebben ook wat moeten inleveren) kan iedereen die thans in de voorfase zit ook nog terugvallen op de regelingen van het huidige SP: voor deze groep dus het beste van twee plannen!

De basis van het nieuwe SP is hetzelfde gebleven, namelijk van werk naar werk. Vandaar dat de tekst van het nieuwe SP grotendeels hetzelfde blijft en wij hieronder de plussen en de minnen ten opzichte van het huidige SP voor u op een rij zetten. Voor een groot deel is tegemoetgekomen aan onze voorstellen die wij tijdens de ledenbijeenkomsten voor de Zorg-medewerkers in maart hebben geformuleerd. Lees verder over de plus- en minpunten in de bijlage onderaan deze info.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met bestuurder Bernard Jan de Groot 010-2651111, email
b.degroot@remove-this.cnvdibo.nl

* Bijlage (pdf)