Dienstenbond CNV

Nieuws

Onderhandelingsresultaat cao Postorder specifieke bedrijven

25 april 2007
Categorie: algemeen nieuws dibo

Door: a.digiacomorusso

CNV Dienstenbond heeft na maanden onderhandelen een onderhandelingsresultaat bereikt met de werkgevers uit de postordersector. Wij leggen dit resultaat nu ter stemming aan u voor.

Het onderhandelingstraject
De onderhandelingen voor de cao zijn moeizaam verlopen. Werkgevers gaven reeds vroeg in de onderhandelingen aan zich niet te kunnen vinden in de voorstellen van de bonden. Werkgevers zijn in een vroeg stadium met een eindbod gekomen. Wij hebben uw mening gevraagd tijdens ledenbijeenkomsten. Het signaal dat u afgegeven heeft was dat wij door moesten gaan met onderhandelen.

Het onderhandelingsresultaat
Na enige maanden onderhandelen zijn wij tot een onderhandelingsresultaat gekomen. In de bijlage treft u de gehele tekst van het resultaat. Op hoofdlijnen zijn wij het volgende overeengekomen:

* Loon: Een éénmalige uitkering van 0,5% per 1 april en een loonsverhoging van 2% op 1 augustus.

* Regeling korter werken voor medewerkers van 60 jaar en ouder: Deze blijft geldig tot eind 2007. Met ingang van 2008 is er een alternatieve regeling voorgesteld.

Stemmen
Het bereikte resultaat is het maximaal haalbare wat wij er met onderhandelen uit kunnen halen. Veel voorstellen die wij gedaan hebben, zijn niet teruggekomen in het onderhandelingsresultaat. Het onderhandelingsresultaat biedt wel een loonsverhoging, en een perspectief voor de toekomst. CNV Dienstenbond legt dit resultaat met een neutraal stemadvies aan u voor. U heeft tot en met 1 mei de tijd om middels bijgevoegd stemformulier uw stem uit te brengen.

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderhandelingsresultaat? Wij horen uw mening graag! Neem contact op met uw bestuurder Agostino Di Giacomo Russo, Tel. 055 - 577 26 40 of per e-mail a.digiacomorusso@remove-this.cnvdibo.nl

* Bijlage (pdf)