Dienstenbond CNV

Nieuws

CNV Dienstenbond roept aandeelhouders ABN AMRO op vizier te richten op lange termijn

25 april 2007
Categorie: algemeen nieuws dibo, nieuws homepagina dibo, ABNAMRO

Door: e.degroot

Neem ook uw AANDEEL in zorg voor het personeel!

CNV Dienstenbond roept de aandeelhouders van ABN AMRO op het belang van de werknemers en de consument zorgvuldig mee te nemen bij de beoordeling van een overnamebod. Niet de korte termijn winst, maar het lange termijn perspectief voor de ondermening en zijn personeel moet leidend zijn. Dat is de boodschap waarmee CNV Dienstenbond aanwezig is bij de aandeelhoudersvergadering van ABN AMRO morgen in Scheveningen. Met de protestborden Neem ook aandeel in zorg voor het personeel en Winst aandeelhouders is verlies personeel posteert CNV Dienstenbond zich bij de ingang van de vergaderlocatie. Aan de aandeelhouders wordt een pamflet uitgedeeld.

Over het pamflet zegt bestuurder Ahmed Kansouh: Aandeelhouders worden vaak geassocieerd met hebzucht en eigengewin op korte termijn. Nu is er de kans om dat beeld voorgoed te wijzigen door in de afweging de gevolgen voor het menselijk kapitaal, de werknemers, goed in het vizier te houden.
Directievoorzitter Rijkman Groenink heeft zich in de media eerder uitgelaten over de werkzekerheid voor het personeel en belooft in te zetten op natuurlijk verloop. Kansouh: Ik roep de aandeelhouders op Groenink aan zijn belofte te houden!

De keuze tussen een eventuele korte termijn winst en het lange termijn perspectief, ook voor de werknemers dringt zich steeds pregnanter op nu ook naast Barclays het gelegenheidsconsortium Fortis, Royal Bank of Scotland en Banco Santander een overnamebod hebben gedaan.