Gemeente Schiedam


April

Subsidies toegekend aan acht evenementen

25 april 2007

Gemeente blij met inzet Schiedammers

In Schiedam ontstaan steeds meer initiatieven om nieuwe evenementen te organiseren of bestaande evenementen te voorzien van creatieve impulsen.

Voor de 1^e beoordelingsronde evenementen voor het jaar 2007 heeft de gemeente voor een recordbedrag van 210.985,- aan subsidieaanvragen ontvangen. Verantwoordelijk wethouder Menno Siljee toont zich verheugd over het feit dat zoveel professionals en vrijwilligers zich willen inspannen om een bijdrage te leveren aan het evenementenaanbod in Schiedam.

Hoewel de gemeente niet alle subsidieaanvragen (volledig) heeft kunnen honoreren, is toch een totaalbedrag van 132.500,- aan subsidies toegekend. Voor evenementen die gepland zijn in de periode oktober tot en met december 2007 is bovendien nog 31.300 beschikbaar.

De gemeente onderkent het belang van evenementen voor de stad terdege en waardeert de inzet van zoveel Schiedammers voor eigen stad. Dat uit zich niet alleen in financiële zin. Er ligt inmiddels een evenementennota waarin de voorwaarden om een subsidie te krijgen duidelijk zijn beschreven. Een nieuw in het leven geroepen, onafhankelijke Adviescommissie beoordeelt aan de hand van de nota de aanvragen. De Adviescommissie heeft volgens de gemeente zich gedegen van haar taak gekweten en de aanvragen constructief en kritisch de aanvragen beoordeeld.

In totaal heeft de gemeente 12 subsidieaanvragen ontvangen. Daaronder zijn vijf nieuwkomers. Geheel of gedeeltelijk gehonoreerd zijn de aanvragen van: De Brandersfeesten, Zomerbeat in the City, DOEK, het Maasboulevardfeest , Flourpower (Schiedamse Molens), Park Royale, het Kinderfestival van Stichting Intorno Ensemble en Urban Style XL van Stichting Kicky . Wethouder Siljee hoopt dat de komende maanden veel Schiedammers van al die festiviteiten gaan genieten. Naast Zomerbeat in the City zijn de evenementen DOEK en het Maasboulevardfeest gepromoveerd van de B categorie naar de A categorie.

Aan subsidies heeft de gemeente nog een budget te besteden van 31.300,-- voor evenementen die worden gepland in de periode oktober tot en met december 2007. De indieningtermijn daarvoor sluit op 1 juni.