Verzamelberichten woensdag

's-Hertogenbosch, 25-04-2007

Vechtersbazen opgepakt

s-Hertogenbosch In de nacht van dinsdag op woensdag zijn door de politie in de Karrenstraat drie vechtersbazen opgepakt. Het betreft 18 jarige jongens uit Rosmalen en Vught. De aanleiding tot de vechtpartij is niet bekend. Het drietal is in het belang van onderzoek ingesloten en woensdagmiddag weer in vrijheid gesteld.

Openlijke geweldpleging

Rosmalen In de nacht van dinsdag op woensdag zijn op Hintham in hun woonplaats Rosmalen vier jongens van 17 en 16 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging. Een bewoner hoorde een harde klap, keek naar buiten en zag de jongeren voor zijn woning. Toen die er op de fiets vandoor gingen ging hij er met zijn auto achteraan. De gewaarschuwde politie heeft het viertal aangehouden en ingesloten. De jongens zijn woensdagmiddag na hun verhoor weer in vrijheid gesteld.

Verdachten van woninginbraak aangehouden

Rosmalen Dinsdag heeft de politie twee jongens van 15 en18 jaar uit Rosmalen aangehouden. Zij worden er van verdacht met gebruikmaking van een valse sleutel in een periode van ongeveer 3 maanden meerdere keren te hebben ingebroken in een woning in Rosmalen. Daarbij zijn onder meer enkele spelcomputers met bijbehorende spellen, spaarpotten, digitale fotocameras en videocameras weggenomen. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld.

Huiselijk geweld

Drunen - Dinsdagavond drong een 38 jarige man uit Roosendaal binnen in de woning van zijn ex-vriendin in Drunen. Hij mishandelde de moeder van zijn ex-vriendin. Toen de man zag dat de politie gebeld werd ging hij er van door. De verdachte kon later alsnog worden aangehouden.

Huiselijk geweld

Vught Dinsdagmiddag is in de woning van zijn ex vriendin in Vught een 31 jarige man uit Veenendaal aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn ex vriendin diverse keren te hebben geslagen.

Verdachte van mishandeling aangehouden

Oss Dinsdagavond is in zijn woning in Culemborg een 56 jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling. De man heeft tijdens een woordenwisseling in een woning in Oss de zoon van zijn vriendin hardhandig de deur uitgezet. De verdachte is in verzekering gesteld.

Met luchtdrukwapen op straat

Nistelrode Een 16 jarige inwoner van Nistelrode was dinsdagmiddag bezit met het schieten met een luchtdrukpistool aan de Parkstraat. De politie heeft het wapen in beslaggenomen en tegen de jongen proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw met brommobiel tegen lantaarnpaal

Cuijk Woensdagmorgen is een 83 jarige vrouw uit Linden op de Van Galenweg in Cuijk door onbekende oorzaak van de weg geraakt en frontaal tegen een lantaarnpaal gebotst. De vrouw is met hoofd- en buikletsel naar het Radboudziekenhuis gebracht.

Resultaten verkeerscontroles politieteam Boxmeer

De politie van het team Boxmeer heeft op 24 april in samenwerking met de Inspectie Verkeer en Waterstaat, de Algemene Inspectie Dienst en het Korps Landelijke Politiediensten op diverse plaatsen in de gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis verkeerscontroles gehouden. Aan de controles werd door ongeveer 35 mensen deelgenomen.

In totaal zijn er 144 bekeuringen uitgedeeld.

De meeste bekeuringen (59) vielen voor het rijden zonder gebruik te maken van de autogordel.

15 keer is er bekeurd voor het niet handsfree telefoneren, 19 keer voor het niet bij zich hebben van een geldig rij- of kentekenbewijs.

14 keer werd de maximum snelheid overschreden, waarbij van 1 bestuurder het rijbewijs is ingevorderd.

Overige bekeuringen vielen onder meer voor het rijden zonder geldig rijbewijs, donker gekleurde voor- en zijruiten van personenautos, verlopen APK, verlichting, trekhaken voor kentekenplaten, niet dragen van een helm, onverzekerd rijden en het rijden zonder vergunningsbewijs in een bus.