Eneco


Raad van Commissarissen ENECO Energie aangepast

Rotterdam, 25 april 2007 - De aandeelhouders van energieconcern ENECO (61 gemeenten) hebben vandaag hun goedkeuring gegeven aan een voorstel om de bezetting van de Raad van Commissarissen aan te passen. De bezetting gaat terug van 8 naar 7 personen. Benoemd zijn mevrouw drs. M. (Mirjam) Sijmons en de heren ir. H.G. (Henk) Dijkgraaf en mr. K.G. (Klaas) de Vries. Per genoemde datum zijn de heren B. de Vries, K. Voormeulen, D. van Vliet en F. Brink teruggetreden als commissaris vanwege het eindigen van hun mandaatsperiode.

Met het oog op het eindigen van vier van de acht mandaten in de Raad van Commissarissen van ENECO, heeft de Raad zich beraden op zijn samenstelling en omvang tegen de achtergrond van de opgaven waarvoor ENECO zich de komende jaren gesteld ziet. Uitkomst van deze evaluatie was de wens tot enerzijds verkleining en anderzijds verbreding qua kennis en ervaring van de Raad. Mevrouw Sijmons, algemeen directeur van Content, is benoemd vanwege haar grote kennis van marketing en arbeidsmarkten. De heer Dijkgraaf, voormalig directeur van Shell Nederland, NAM, Gasunie en GasTerra, is toegetreden vanwege zijn grote kennis op energiegebied. De heer De Vries is op basis van het versterkte voordrachtsrecht van de Centrale Ondernemingsraad benoemd vanwege zijn ervaring in en kennis van het openbaar bestuur. Alle benoemingen zijn gedaan voor een periode van vier jaar. In een later stadium zal het rooster van aftreden worden herzien teneinde een gelijkmatiger patroon van aftreden te verwezenlijken.

De Raad van Commissarissen van ENECO Holding N.V. bestaat nu uit 7 personen: mevrouw M. Sijmons en de heren C.P.G. van Dongen, H.G. Dijkgraaf, J.G. Drechsel, J. Lintjer (vice-voorzitter), K.G. de Vries en N.J. Westdijk (voorzitter).