Gemeente Goirle

College: Illegale bouwwerken Rielsedijk binnen 8 weken verwijderen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goirle heeft besloten dat de illegale bouwwerken aan de Rielsedijk 1 binnen 8 weken verwijderd moeten zijn. Wordt daaraan geen gevolg gegeven, geldt een dwangsom van 1000, per dag, met een maximum van 40.000,-.

Tegen dit besluit, kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken een bezwaarschrift worden ingediend. Hangende dit besluit, kan de voorzieningenrechter te Breda gevraagd worden een voorlopige voorziening te treffen. Tegen de beslissing op bezwaar, kan beroep worden ingesteld bij de rechtbank.

Zonder bouwvergunning
Uit onderzoek is gebleken, dat er op het perceel Rielsedijk 1, zonder bouwvergunning, een pomphuisje, twee dinosaurussen en een bouwwerk ten behoeve van de waterval zijn gebouwd. Voor deze bouwwerken kan niet alsnog een bouwvergunning worden verleend, omdat de bouwwerken in strijd zijn met het ter plaatse vigerende bestemmingsplan Buitengebied, herziening Rielsedijk.

Bosgebied
De bestemming van grond waarop de bouwwerken staan, is bosgebied. Belangrijk kenmerk van deze bestemming is, dat gestreefd wordt naar behoud van de landschappelijke waarden van het gebied. De bouwwerken zijn ook in het kader van het nieuw op te stellen bestemmingsplan niet toelaatbaar, omdat de landschappelijke waarden van het gebied opnieuw worden bevestigd. Aan het verlenen van vrijstelling wordt dan ook geen medewerking verleend.