Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (25/04/07)

OOSTERHOUT NB, 25 april 2007

Politieonderzoek na overval op oudere vrouw

KAATSHEUVEL: De politie is een opsporingsonderzoek begonnen na een overval op een 60-jarige vrouw. Het misdrijf vond woensdag 25 april plaats in een woning aan de Driestapelenstoel.

Een nog onbekend aantal daders drong vermoedelijk rond het middaguur haar woning binnen. De 60-jarige vrouw verplaatst zich in een rolstoel en werd door de criminelen gekneveld. Het is nog onbekend of de daders iets uit de woning hebben meegenomen. Het slachtoffer werd pas enige tijd later, in de loop van de middag, gevonden door een kennis, die meteen de politie en ambulance waarschuwde. Het slachtoffer was ernstig overstuur en had een gebroken pols opgelopen. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor medische verzorging. De vrouw was, gezien haar gemoedstoestand, niet in staat om te vertellen wat er precies gebeurd was. Het is dan ook niet duidelijk hoe en in welke richting de daders zijn weggevlucht. De komende dagen probeert de politie daarover meer duidelijkheid te krijgen.

Uiteraard startte de politie een uitgebreid onderzoek naar deze overval. Zo verhoorden politiemensen direct een aantal betrokkenen en stelde de technische recherche achtergebleven dadersporen veilig. Ook stelden agenten meteen een uitgebreid buurtonderzoek in.

Uiteraard kan de politie de hulp van het publiek goed gebruiken. De politie is dan ook benieuwd of mensen iets verdachts hebben gezien op de Driestapelenstoel en directe omgeving vóór of na de overval. Alle tips zijn welkom op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Het is ook mogelijk om anoniem informatie te verstrekken via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem. Deze meldlijn is bereikbaar op 0800-7000.

Politie ontmantelt hennepkwekerij

OOSTERHOUT: Politiemensen hebben woensdag 25 april in een bedrijfspand aan De Wetering een hennepkwekerij ontdekt en vervolgens ontmanteld. In de kwekerij stonden ongeveer 975 planten. Alle planten, evenals de groeiapparatuur, zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Tijdens het onderzoek bleek tevens dat er sprake was van diefstal van stroom. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Inbraak auto leidt tot inbraak woning

LAGE ZWALUWE: Tussen dinsdag 24 april 20.00 uur en woensdag 25 april 06.15 uur is ingebroken in een auto die geparkeerd stond in de Kerkstraat. Uit de auto werd niet alleen de autoradio weggehaald, maar ook de reservesleutel van het huis van de auto-eigenaar. Daarmee kon de inbreker vervolgens de woning in de Kerkstraat betreden, waar hij een attachékoffer en het frontje van de autoradio buit maakte. De politie stelt een onderzoek in en heeft onder andere een buurtonderzoek verricht.

Gewond na aanrijding

LOON OP ZAND: Een 50-jarige bromfietser uit Kaatsheuvel is dinsdag 24 april rond 17.20 uur gewond geraakt, toen hij op de kruising van de Midden-Brabantweg en de Heideweg werd aangereden door een 28-jarige automobilist uit Gilze.
De automobilist had op de kruising gen voorrang verleend aan de bromfietser, waarna de twee met elkaar in botsing kwamen. De bromfietser raakte gewond aan een been en is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

WIJK EN AALBURG: Op de kruising van de Maasdijk en de Langestraat vond dinsdag 24 april rond 19.00 uur een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets. De bromfietster, een 16-jarig meisje uit Wijk en Aalburg werd bij het afslaan aangereden door een 41-jarige automobilist uit Rhenen, die haar net wilde inhalen. De twee kwamen met elkaar in botsing, waarbij de bromfietster ten val kwam en gewond raakte aan een voet. Het meisje werd ter plaatse door
ambulancepersoneel nagekeken.

Schennispleger gesignaleerd

ALMKERK: Een 14-jarig meisje uit Nieuwendijk heeft bij de politie aangifte gedaan van openbare schennis der eerbaarheid. Het meisje fietste op dinsdag 24 april rond 15.00 uur over het fietspad aan de Doornseweg, richting Nieuwendijk. Ter hoogte van het zwembad werd zij geconfronteerd met een haar onbekende man, die geheel naakt was. Het meisje is gewoon doorgefietst en heeft het gebeuren vervolgens aan haar moeder gemeld, die de politie waarschuwde.

Dronken doorrijder opgepakt

DONGEN: Een dronken automobilist veroorzaakte dinsdag 24 april omstreeks 19.00 uur op de Hoge Ham een verkeersongeval. De man, een 47-jarige Dongenaar, botste frontaal op een lantaarnpaal en reed daarna door, zonder zijn identiteit bekend te maken. Zijn kenteken was echter genoteerd, dus een paar minuten later stond de wijkagent al bij hem voor de deur. Bij de woning stond de zwaar beschadigde auto van de verdachte. De man werd gearresteerd en moest mee naar het politiebureau. Tijdens de ademanalyse blies de verdachte maar liefst 1115 ug/l, wat voor de wijkagent reden was het rijbewijs in te vorderen.

Bij een alcoholgehalte dat hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte altijd ingevorderd. Dat gebeurde in dit geval dus ook.
Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen hierover een definitieve beslissing neemt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

De man kreeg proces-verbaal voor twee verkeersmisdrijven: rijden onder invloed en verlaten van de plaats van een ongeval. Ook mocht hij een rijverbod voor de duur van elf uur in ontvangst nemen. De politie heeft een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid om motorrijtuigen te besturen.

DUSSEN: Ook in Dussen raakte een automobilist zijn rijbewijs kwijt vanwege alcoholgebruik in het verkeer. De 59-jarige Dussenaar moest dinsdagavond 24 april rond 23.30 uur blazen tijdens een controle op de Heren van Brechtlaan. De ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van 640 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van zeven uur opgelegd. Ook bij deze verdachte gaat het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen bekijken of de man nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid om motorrijtuigen te besturen.

Inbraak in tankstation

ZEVENBERGSCHENHOEK: Tussen dinsdag 24 april 21.00 uur en woensdag 25 april 04.30 uur is ingebroken in een benzinestation aan de Eerste Weg. Bij de inbraak werd voor zover nu bekend is, niks buitgemaakt. De inbreker(s) kwam(en) binnen door een achterdeur open te breken. De technische recherche is ter plaatse geweest om naar dadersporen te zoeken.

Auto weg na woninginbraak

WOUDRICHEM: In de nacht van dinsdag 24 april op woensdag 25 april is rond 04.45 uur ingebroken in een woning aan de Kastanjelaan. De 42-jarige bewoner werd rond dat tijdstip wakker van een harde klap en realiseerde zich dat er werd ingebroken. Dat bleek inderdaad het geval te zijn. Er bleek een steen door de ruit van een deur te zijn gegooid om binnen te kunnen komen en de autosleutels te kunnen bemachtigen. Vervolgens gingen de inbrekers er vandoor met de auto van de man, een blauwe Alfa Romeo 3.2 GTA station, voorzien van het kenteken 35-JT-GL.
De politie heeft de auto inmiddels internationaal als gestolen gesignaleerd. Ook stelt de politie een onderzoek in. Zo zoeken technisch rechercheurs naar bruikbare sporen en stellen politiemensen van het team Altena een buurtonderzoek in.

Auteur: Leonie van Ooijen en Jeroen Steenmeijer