Dexia Bank


Solutions maken hun partnership bekend

Dexia Securities France en Atos Euronext Market Solutions maken hun partnership bekend met het oog op de totstandkoming van een MiFID-tool.

25/04/2007

Dexia Securities France en AEMS maken vandaag bekend dat zij een partnership hebben gesloten met het oog op de totstandkoming van een brokertool die tegemoetkomt aan de MiFID-vereisten. Beide partijen bundelen hun knowhow om te komen tot een vernieuwend voorstel. Dankzij een modulair platform zal de broker zich kunnen schikken naar de vereisten inzake een optimale uitvoering en reporting die zijn cliënten van hem verwachten. De tool van Dexia-AEMS wordt in gebruik genomen vanaf juli 2007 en omvat twee hoofdmodules:


* een instrument voor het âroutenâ van orders: MiFID zal een niet te verwaarlozen impact hebben op de aandelenhandel in Europa. De afschaffing van de concentratieregel, de verplichting tot de âbest mogelijke uitvoeringâ en de markttransparantie bieden de mogelijkheid tot een grotere concurrentie tussen de uitvoeringsplaatsen, met nieuwe partijen, de MTF's en de systematische internalisatoren . De tool van Dexia-AEMS zal zorgen voor een dynamische en geoptimaliseerde âroutingâ van de orders. Ondanks de aangekondigde fragmentering die de uitvoering ingewikkelder maakt, zal zij de cliënten ook in staat stellen het best mogelijke resultaat te boeken, afhankelijk van criteria zoals prijs, kosten en liquiditeit.

* Een analyse- en reportingsysteem: het nieuw reglementair kader verruimt het bereik van de informatie die de cliënten verwachten. Het DexiaâAEMS-platform levert via webfunctionaliteiten gedetailleerde en relevante rapporten over de uitgevoerde en de lopende verrichtingen. Het omvat prestatie-indicatoren die de âservice levelsâ toetsen aan de contractuele verplichtingen.

MiFID en de impact ervan op de fragmentatie van de liquiditeit leiden tot een herpositionering van de functie van bemiddelaar. âWij zullen geheel onafhankelijk en volledig transparant de best mogelijke uitvoering kunnen bedingen voor onze cliënten. Onze tool zal ons helpen om hun het best mogelijke resultaat te leveren zonder dat zij te maken krijgen met het complexe karakter van de fragmentering. Wij bezorgen hun de meest geschikte informatie om over onze prestaties te oordelenâ, aldus Didier Chaudesaygues, directeur-generaal van Dexia Securities France. âMiFID verhoogt paradoxaal genoeg het technische karakter van de uitvoering en de bescherming van de cliënten. Daardoor zijn wij verplicht nieuwe tools te gebruiken. Wij kozen voor AEMS om ons bij de ontwikkeling van deze tools te helpen om reden van hun knowhow en hun innoverend technisch vermogen, dat in ruime mate erkend wordt in de financiële sectorâ, aldus nog Sophie Langlois, gedelegeerd directeur-generaal.

âVan brokers wordt steeds meer verwacht dat zij kunnen aantonen dat zij de belangen van hun cliënten, voor wie transparantie en reporting essentieel worden, optimaal behartigen. Dankzij het partnership met Dexia Securities, dat ons laat meeprofiteren van zijn knowhow inzake intermediatie, en vooral op het vlak van de handel, gaan wij ons aanbod aanvullen t.a.v. de spelers die deel uitmaken van de keten - beurzen, banken, brokers en beheersvennootschappen â via een MiFID-toolâ, zo verklaart Dominique Durand, directeur van de afdeling Kapitaalmarkten van AEMS.

In verband met Dexia

Dexia is een Europese bankgroep die wereldwijd marktleider is inzake de financiering van de openbare sector.

De groep Dexia (www.dexia.com) ontstond in 1996 uit de alliantie van twee vooraanstaande marktspelers op het vlak van de financiering van de lokale openbare besturen in Europa: het Gemeentekrediet van België en Crédit local de France. Met een beurskapitalisatie van 27,9 miljard EUR op 20 april 2007 behoort Dexia tot de twintig grootste financiële instellingen in de eurozone. Het telt thans ongeveer 33 000 werknemers en is actief in een dertigtal landen. Dexia geniet een van de beste kredietratings van de banksector. De ontwikkelingsstrategie van Dexia is gebaseerd op de twee pijlers van de Groep: de universele bank in Europa (België, Luxemburg, Slowakije en Turkije), en de financiële dienstverlening aan de lokale openbare sector wereldwijd.

In verband met AEMS

AEMS is de grootste leverancier van informaticatools voor beurzen, clearinghuizen, banken en financiële tussenpersonen.

AEMS werd opgericht door twee wereldleiders - Atos Origin en NYSE-Euronext - die in deze onderneming al hun activiteiten inzake IT-diensten ten behoeve van de financiële markten hebben samengebracht.

De bundeling van het personeelsbestand, de activa en de technologie van deze twee organisaties binnen één zelfstandige onderneming, leidde tot het ontstaan van een echte leader in de sector.

Als nummer één in zijn activiteitsdomein werkt AEMS nauw samen met elk van zijn cliënten om hun de oplossingen aan te bieden die het meest zijn afgestemd aan hun behoeften.

AEMS levert aan de internationale financiële markten diensten die verband houden met elke fase van de handel: banken, makelaars, financieel tussenpersonen, beheerders van privé- of institutionele fondsen; beurzen; clearinghuizen en CSDâs (centraal effectendepot).

AEMS stelt momenteel wereldwijd 1 300 specialisten te werk in zijn vestigingen in Londen, Parijs, Chicago, Dubai, Hongkong en Brussel.

Contact Dexia Securities

* Sophie Langlois +33 1 56 28 52 12

* Didier Chaudesaygues +33 1 56 28 52 02

Contact AEMS

* Sophi Troistorff +33 6 85 83 79 20

_______________________

Multilateral Trading Facility
Eigen rekeningen van de banken