Time : 16:36:10
Date : 25 April 2007
Sender Name: FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu

100-tal verwaarloosde dieren in beslag genomen in Kieldrecht

Dierenasiel in Wommelgem biedt in beslag genomen dieren ter adoptie aan

Dierenartsen-inspecteurs van de federale overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid hebben woensdagochtend, samen met de lokale politie van Beveren, bij een particulier te Kieldrecht 100 dieren in beslag genomen. De man deelde zijn woning met maar liefst 6 honden, 7 katten, 10 duiven, 7 eenden en 72 siervogels (kwartels, kanaries, vinkachtigen, parkieten en een kerkuil). Hij hield ook siervissen in verschillende aquaria en ten slotte nog kippen. De dieren leefden er in onhygiënische omstandigheden en werden niet behoorlijk verzorgd. De meeste waren uitgehongerd en mager. Niet alle dieren beschikten over water.

De politie had begin april 2006 bij dezelfde persoon al een groot aantal dieren, waaronder pony's, geiten, konijnen, varkens, ganzen, kippen en valkparkieten in beslag genomen, maar dat heeft de man er niet van weerhouden opnieuw zijn dierenbestand uit te bouwen.

De in beslag genomen vogels werden door de Inspectiedienst Dierenwelzijn van de FOD definitief aan het vogelopvangcentrum van Kieldrecht toevertrouwd. Het dierenasiel "Het Blauwe Kruis" in Wommelgem biedt de honden en katten onderdak. De Mechelse herder, de Jack Russel met pup, de boxerkruising en de poezen kunnen via het asiel geadopteerd worden.

De dierenwelzijnsinspecteurs zullen vanaf nu regelmatige controles verrichten om na te gaan of de opgelegde maatregelen werden uitgevoerd en de huisvestingsomstandigheden van de enkele achtergebleven dieren bevredigend zijn.

Contactpersoon:

Eric Van Tilburgh
Dienst Dierenwelzijn van de FOD Volksgezondheid

02/524.74.10
0475/ 63.04.89

URL: http://www.health.fgov.be