Gemeente Bronckhorst

Intentieverklaring verbetering centrumgebied Hengelo Gld. getekend

Met verschillende partijen is de gemeente onlangs aan de slag gegaan om een masterplan voor het centrum van Hengelo Gld. op te stellen. "Terrasjes rond het kerkplein en een compact en kwalitatief goed winkelgebied op loopafstand", zo moet volgens André Baars, wethouder Ruimtelijke en economische ontwikkeling, het centrumgebied van Hengelo er in 2015 uitzien. Vandaag tekenden de Hengelose ondernemersvereniging, wooncorporatie ProWonen, Giesbers vastgoed en de gemeente een intentieovereenkomst om hun samenwerking officieel te bevestigen.

Met het masterplan wil de gemeente de kwaliteit van het Hengelose centrum een slag verder brengen. De belangrijkste onderdelen van het masterplan zijn: . herontwikkeling Edah-locatie en omgeving
. locatie Rabobank
. herontwikkeling locatie huidige gemeentehuis Raadhuisstraat . herontwikkeling Bleekstraat-Ruurloseweg
. inrichting ring rond de kerk (verblijfsgebied met horeca) . herontwikkeling hoek Spalstraat-Raadhuisstraat
Het masterplan gaat de toekomstige mogelijkheden weergeven waarbinnen planmakers, ondernemers, bewoners en de gemeente moeten werken.

De belangrijkste doelen van het masterplan en daarmee voor het Hengelose centrum zijn: . het compacter maken van het centrum aan de noordzijde (Raadhuistraat) . het verbeteren van de verblijfskwaliteit rond de St. Remigiuskerk (horecaconcentratie) . het ontwikkelen van betere looproutes (circuit Raadhuisstraat-Kerkstraat-Spalstraat) . het geven van een nieuwe functie aan de locatie van het huidige gemeentehuis aan de Raadhuisstraat . het compacter maken van het centrum aan de zuidzijde (Spalstraat, Welkoop en Super de Boer)

Informeren van inwoners en gebruikers
Via regelmatige berichtgeving in Contact houden de initiatiefnemers inwoners en gebruikers op de hoogte van het masterplan waar nu aan gewerkt wordt. Als het masterplan in concept klaar is, organiseert de gemeente een informatieavond om met inwoners en gebruikers van de winkels en horeca in Hengelo, in gesprek te gaan over de plannen. Ook volgt de gemeente een officiële inspraakprocedure waarin mensen hun mening kunnen geven. Via de gemeentepagina's in Contact komt hierover tezijnertijd meer informatie.

Hengelo Gld., 25 april 2007

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met naam voorlichter, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.

---- --