Gemeente Hilversum

Doorbraak woningbouwplan W.C. Bradelaan

25 april 2007
De omwonenden van het bouwplan W.C. Bradelaan, De Alliantie Ontwikkeling en wethouder Hammer zijn het gisteren eens geworden over de uitgangspunten voor het bouwplan W.C. Bradelaan. Dit betekent dat de bouw voor het einde van het jaar kan starten. De drie partijen spreken van een win-winsituatie en zijn trots op hun gezamenlijke resultaat.

Op 27 september jl. vernietigde de Raad van State het besluit van de gemeente op het bezwaar tegen de verleende bouwvergunning. In plaats van het besluit op bezwaar aan te passen en het proces op de oude voet voort te zetten, heeft wethouder Hammer er toen voor gekozen om in gesprek te gaan met de buurt. Samen met de Alliantie Ontwikkeling, een afvaardiging van de buurt en de gemeente vond in de afgelopen maanden een aantal gesprekken plaats waarin op constructieve wijze naar het bouwplan is gekeken. Verschillende varianten passeerden de revue, waarbij alle betrokken partijen hun commentaar gaven. Gisteravond stelden de partijen vast dat er een aangepast plan was ontwikkeld waar ze zich alle drie in konden vinden. Het bouwplan gaat uit van 18 eengezinswoningen met parkeren op eigen terrein plus 10 parkeerplaatsen aan de rand van de locatie aan de W.C. Bradelaan en herstel van de zichtlijn op de W.C. Bradelaan.

De uitgangspunten worden de komende weken uitgewerkt door de architect. Het plan wordt vervolgens door de afvaardiging van de buurt, de gemeente en de Alliantie Ontwikkeling gepresenteerd aan de hele buurt. Deze informatieavond zal naar verwachting eind mei plaatsvinden.

Wethouder Hammer spreekt van een uniek proces en is blij dat er binnen afzienbare tijd gebouwd gaat worden. Hij complimenteert de buurtbewoners, die ondanks de juridische strijd die is gevoerd, altijd op constructieve wijze hebben deelgenomen aan de overleggen. De buurt is eveneens blij met het resultaat en benadrukt nogmaals dat het nooit de bedoeling is geweest de kopers te benadelen. Zij zullen de nieuwe bewoners met enthousiasme verwelkomen. De Alliantie Ontwikkeling is tevreden met het bereikte resultaat en zal de bouwaanvraag voor het oorspronkelijke bouwplan op korte termijn intrekken. De Alliantie Ontwikkeling verwacht dat er binnen twee maanden een nieuwe bouwaanvraag voor het gezamenlijke plan ligt.