Stichting Nederland van afval naar grondstof (Nedvang)


PERSBERICHT

Stichting Kringloop Hout en Nedvang sluiten overeenkomst

Rotterdam, 25 april 2007 ­ Stichting Kringloop Hout en Nedvang hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten over de recycling en monitoring van houten verpakkingen. In het Besluit Verpakkingen zijn producenten hiervoor verantwoordelijk gesteld. Met deze overeenkomst verzekert Nedvang zich van een goede monitoring van houten verpakkingen.

Recycling houten verpakkingen
Nedvang geeft op collectieve wijze invulling aan de verplichtingen uit het Besluit Verpakkingen, namens de bij haar aangesloten producenten en importeurs. Hieronder valt ook de verplichting om de doelstelling van 25% te halen voor het recyclen van houten verpakkingen. Deze doelstelling was in 2006 al ruimschoots gehaald met 39%. Stichting Kringloop Hout en Nedvang streven naar een nog hoger recyclingpercentage.

Stichting Kringloop Hout
Stichting Kringloop Hout heeft tot 2006 jaarlijks de recycling van houten verpakkingen gemonitord. De stichting beschikt over kennis en ervaring en een calculatiemodel waarmee de hoeveelheid gerecyclede houten verpakkingen kan worden bepaald. In de overeenkomst is afgesproken dat Stichting Kringloop Hout aan Nedvang jaarlijks een rapport verstrekt met alle relevante gegevens.

Nedvang
De stichting Nedvang (Nederland van afval naar grondstof) is opgericht door productenten en importeurs om het Besluit Verpakkingen collectief uit te voeren. Nedvang vertegenwoordigt ca. 2/3 van het verpakkingsvolume in Nederland. Het is de enige uitvoeringsorganisatie die alle soorten verpakkingen, zoals hout, glas, kunststof, papier en metaal, vertegenwoordigt. Bedrijven met consumenten- en/of bedrijfsverpakkingen kunnen zich bij Nedvang aansluiten.


---