Politie Gelderland-Midden

Politie beëindigd protestactie

Publicatiedatum: 25-4-2007 16:22:38

ARNHEM - De politie heeft woensdagochtend ingegrepen bij een kleine demonstratie op de Raapopseweg in Arnhem. Drie mannen zijn aangehouden voor het beledigen van politieagenten. Het gaat om een 25-jarige Amsterdammer en twee Schotten van 17 en 19 jaar oud.

Ongeveer 20 personen van een anti-dierproevenorganisatie demonstreerden woensdagochtend vanaf half acht bij een farmaceutisch bedrijf aan de Raapopseweg. De organisatie heeft hier vaker gedemonstreerd, toen verliep het rustig. Vanochtend werd de demonstratie door de politie op grond van verstoring van de openbare orde beëindigd.

Bij de meldkamer kwamen meerdere meldingen binnen van buurtbewoners over geluidsoverlast en een agressieve sfeer. De demonstranten zouden zich niet hebben gehouden aan de voorwaarden waaronder zij de demonstratie mochten houden. Zo zouden zij het verkeer hebben gehinderd en met demonstratieborden autos van medewerkers van het bedrijf hebben bekrast. Toen de politieagenten de demonstranten vorderden om te vertrekken, zouden ze hier niet aan hebben voldaan. Ook werden er beledigingen geuit. Drie verdachten werden aangehouden. Zij zijn inmiddels met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

voor nadere informatie:
politie Gelderland-Midden
Marije Wisselink
026 352 4315

---

Man beroofd; politie zoekt getuigen

Publicatiedatum: 25-4-2007 16:17:53

ARNHEM - Een 26-jarige man uit India is dinsdagmiddag beroofd van zijn onder meer videocamera. De man liep omstreeks half vier over de Utrechtseweg in Arnhem, ter hoogte van het Museum voor Moderne Kunst. Op een gegeven moment kwam een man op hem aflopen en beroofde hem van zijn videocamera. Hierbij werd de 26-jarige man in de struiken geduwd. De verdachte is vervolgens te voet gevlucht.

Volgens het slachtoffer ging het om een man van ongeveer 25 jaar en rond de 1,60 meter lang, met een stevig postuur en een licht getinte huid. De verdachte droeg een grijze pet en een dikke donkere jas. Hij zag er wat onverzorgd en ongeschoren uit. De videocamera van het slachtoffer zat in een zwart schoudertas.

De politie roept getuigen op te reageren. De Arnhemse politie is telefonisch bereikbaar via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
(07-064446)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---