Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom woensdag 25 april

ROOSENDAAL, 25 april 2007

Twee mannen aangehouden voor overval op woning

ROOSENDAAL: De politie heeft twee mannen aangehouden op verdenking van een gewelddadige overval op een woning aan de Robijndijk. Hierbij werden op 18 december 2006 twee bewoners, vader en zoon, ernstig mishandeld en bedreigd.

De politie hield op dinsdag 24 april een 42-jarige man uit Emmeloord en een 21-jarige man uit Creil aan. Beide mannen zijn in hun woning aangehouden. De twee worden ervan verdacht op 18 december vorig jaar een overval te hebben gepleegd op een woning een de Robijndijk.

Een 22-jarige man en zijn 65-jarige vader werden op de bewuste avond even voor 19.00 uur overvallen door twee mannen. Ze drongen de woning binnen overmeesterden de bewoners. Hierna werden ze bedreigd en mishandeld. De slachtoffers hielden hier letsel aan over. De buit bestond uit een geldbedrag.

De politie stelde meteen een sporenonderzoek en een buurt- en passantenonderzoek in. Onder andere sporen, de verklaringen van de slachtoffers en tips uit het buurt- en passantenonderzoek hebben geleid naar Flevoland.

Vijf personen aangehouden openlijke geweldpleging

ROOSENDAAL: De politie hield dinsdag vijf jongens aan voor openlijke geweldpleging. De vijf, in de leeftijd van 15 tot 19 jaar en afkomstig uit Roosendaal en Essen, worden ervan verdacht op zondag 28 januari in de vroege ochtend een 18-jarige man uit Rucphen te hebben mishandeld. De reden van de mishandeling is niet duidelijk. Het slachtoffer reed over de Chaletberg, toen hij werd uitgescholden en vervolgens van zijn fiets werd geschopt en geslagen. Hij hield hieraan letsel in zijn gezicht over en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Ook had het slachtoffer schade aan zijn fiets door vernielingen door de daders.
De politie stelde een onderzoek in en is mede met behulp van getuigenverklaringen de verdachten op het spoor gekomen.

Drie verdachten zijn na verhoor in verzekering gesteld. Eén van hen is ingesloten en een 16-jarige verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Wat zijn straf zal zijn zal later in overleg met justitie worden bepaald.

Man gewond na eenzijdig ongeval

MOERDIJK: De politie kreeg op dinsdagmiddag even na 15.30 uur melding van een ongeval op de Middenweg. Een 21-jarige bestuurder uit Sommelsdijk was met zijn auto tegen een betonnen blok aan gereden. Vervolgens was de auto gekanteld gaan tollen. De man is met onbekend letsel per ambulance naar het Amphia ziekenhuis vervoerd.

Twee gewonden door aanrijding

ROOSENDAAL: Op dinsdag gebeurde er aan het begin van de avond een ongeval op de Rietgoorsestraat. Een onbekende bestuurder moest remmen i.v.m. een verkeerssituatie. De Bestuurder hier achter moest krachtig remmen en slipte. Hierdoor kwam de 30-jarige man uit Ossendrecht op de verkeerde weghelft terecht. Er ontstond een aanrijding met een 50-jarige tegenligger uit Wouwse Plantage. Beide bestuurder liepen hoofdletsel op bij de aanrijding. Beide voertuigen zijn getakeld.

Vrouw aangehouden voor vernieling en bedreiging

BERGEN OP ZOOM: Op dinsdagavond hield de politie om 19.50 uur een 44-jarige vrouw uit Bergen op Zoom aan voor vernieling en bedreiging. De vrouw had zonder aanwijsbare reden een 49-jarige buurvrouw bedreigd bij haar huis aan de Jan Derckxsstraat. Hierbij had ze het tuinhek van de woning van de vrouw vernield. De politie hield de verdachte aan en stelde haar in verzekering. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De politie nam verklaringen op van verschillende buurtbewoners.

Man onder invloed aangehouden

ROOSENDAAL: Een 55-jarige Roosendaler was op dinsdagavond ruzie aan het zoeken met bewoners van het David Teniersplein. Eén van hen belde de politie. Deze hield de man, die zichtbaar onder invloed was, aan. Hij is na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bedrijfsinbraak

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een winkel aan de Bloemendaal. De daders maakten een gat in het dak van het pand en kwamen hierdoor binnen. Hier heeft men goederen weggenomen. De inbrekers richtten ook vernielingen aan in het pand. Wat er precies is weggenomen is nog niet duidelijk. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Winkeldief aangehouden

ROOSENDAAL: Beveiligingspersoneel van winkelcentrum de Roselaar hield op woensdagmiddag een 40-jarige man uit Sint Willebrord aan. De man probeerde de winkel te verlaten zonder een aantal dvds af te rekenen. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De politie nam de man over en verhoorde hem. Hierna is hij met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Man houdt auto-inbreker aan

ROOSENDAAL: Een 19-jarige Bredanaar zag op dinsdagmiddag dat een man aan zijn auto rommelde. De auto stond geparkeerd aan de Raadhuisstraat. De Bredanaar had het vermoeden dat de onbekende in de auto wilde inbreken en wilde hem aanhouden. De man ging er samen met een andere man te voet vandoor. De Bredanaar volgde hem. De verdachte voelde zich in het nauw gedreven en bedreigde de 19-jarige man met een ijzeren staaf. Uiteindelijk konden de aangever en zijn collega van hem de man op de Laan van Limburg aanhouden. De andere man kon men niet meer achterhalen. De politie nam de man over en bracht hem over naar het politiebureau. De 26-jarige Hagenees is verhoord en hierna met een proces-verbaal in vrijheid gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg