Ingezonden persbericht


Persbericht

Heiloo, 25 april 2007

10 Engelse Mijl Dam tot Damloop volledig volgeboekt!

Vanaf 1 april j.l. was inschrijving voor de 23e Dam tot Damloop mogelijk, maar nu al is het maximum aantal deelnemers op de 10 Engelse Mijl tussen Amsterdam en Zaandam bereikt. Dit betekent dat zondag 23 september een record aantal van 35.000 hardlopers zal deelnemen aan Nederlands grootste hardloopevenement. Organisator Le Champion is verrast, want ondanks een limietverhoging van 5.000 deelnemers is het maximum binnen drie weken bereikt.

Korte afstanden nog niet vol
Onder de duizenden aanmeldingen is met name de interesse van het bedrijfsleven opvallend. Niet minder dan 660 bedrijven schreven zich in. De Dam tot Dam Businessloop is hiermee de grootste bedrijvenloop ter wereld in haar soort. Hardlopers die toch nog willen genieten van de Dam tot Damloop kunnen zich zolang er nog plaatsen beschikbaar zijn nog wel inschrijven voor de Damloop over 4 Engelse Mijl (6,4 km) en de Mini Dam tot Damloop voor de jeugd (2,2 en 0,6 km). Beide lopen gaan over het traditionele Dam tot Damparcours. Inschrijving verloopt via www.damloop.nl. Ook bij de 4 Engelse Mijl is de verwachting spoedig de limiet te bereiken.

Dam tot Damloop ook Charity Run
Deelnemen aan de Dam tot Damloop betekent bij voorbaat een geslaagde, sportieve en gezellige onderneming. Le Champion streeft ernaar de minder bevoorrechte medemens daar ook van te laten profiteren. In het kader daarvan is ook dit jaar een Goede Doelen Project opgezet. Binnen dit Goede Doelen Project presenteren zich een flink aantal goede doelen die alle lopers oproepen gesponsord voor de medemens mee te doen. Deze goede doelen nemen in het kader daarvan aan de Dam tot Damloop deel met eigen teams waar veel bekende Nederlanders van deel uitmaken. Iedere loper die zich wil laten sponsoren heeft de mogelijkheid een plaats in zo'n team te krijgen, zolang er plaatsen beschikbaar zijn. Participerende goede doelen zijn ondermeer Nederlandse Hartstichting, Lornah Kiplagat Foundation, Right to Play, War Child, Stichting Kika, Diabetes Fonds, Mekong Eye Doctors, Emma Kinderziekenhuis en Spieren voor Spieren. Alle informatie over dit project: www.damloop.nl/goededoelen.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht