Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 25 april 2007

Zaanstreek-Waterland, 25-04-2007

Met onder meer: auto over de kop, dierenkwelling en aanhoudingen detentieboten.

Auto over de kop

Westzaan, woensdag 25 april 2007, 01:28 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een verkeersongeval waarbij een 57-jarige automobilist uit Alkmaar meerdere malen over de kop is gegaan. De man reed volgens een getuige vanaf de ring Amsterdam met wisselende snelheden tussen de 40 en 180 km per uur over de snelweg en gebruikte daarbij alle rijstroken en de vluchtstrook. Vanaf het knooppunt Zaandam reed de Alkmaarder vermoedelijk met hoge snelheid richting Assendelft. Bij de afslag naar Saendelft reed hij tegen de vangrail in de middenberm, sloeg enkel malen over de kop en belandde ongeveer honderd meter verder tegen een brugleuning van de Reint Laan Jr. brug. Door de getuige gewaarschuwde agenten troffen de man ondersteboven hangend in de gordels. Hij werd losgesneden en met hulp van de brandweer uit zijn voertuig gehaald. Per ambulance werd de man met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht waar een bloedproef werd genomen om eventueel alcoholgebruik te onderzoeken. De verdachte verklaarde dat hij iets had gedronken maar dat zijn rijgedrag mogelijk het gevolg was van een hands free telefoongesprek. Het voertuig, dat vermoedelijk total loss raakte, werd afgevoerd door een
bergingsbedrijf.

Zesde bon

Een 22-jarige bromfietser uit Zaandijk heeft van de politie voor de zesde maal een bekeuring gekregen omdat hij zonder certificaat of rijbewijs reed. De man werd op de Rozengracht gecontroleerd en kreeg een bekeuring. De vijf vorige boetes waren niet betaald en hij mocht na betaling van ruim 600 euro zijn weg (te voet) vervolgen.

Dierenkwelling en bedreiging

Purmerend, woensdag 25 april 2007, 08:46 uur.

De politie heeft een 21-jarige Purmerender aangehouden als verdachte van dierenkwelling en bedreiging. De jongeman liep op de Plantsoenstraat achter zijn hond aan. Hij kreeg hem te pakken, gooide het dier op de grond en sloeg hem vele malen met vuist en open hand. Vervolgens werd de hond aan zijn vel meegesleurd naar een woning aan de Plantsoenstraat. Een 24-jarige glazenwasser uit Amsterdam sprak de man herhaaldelijk over zijn gedrag aan. De hond werd een woning in gebracht en de eigenaar kwam even later met een invalidenkruk waarmee hij kennelijk de glazenwasser te lijf wilde gaan. Deze ging er echter hardlopend vandoor en belde later de politie. Die heeft de verdachte even later in zijn woning aangehouden en ingesloten.

Beslag op auto

Wijdewormer, dinsdag 24 april 2007, 16:56 uur.

De politie heeft een 31-jarige man uit Assendelft en zijn 29-jarige vriendin aangehouden en het voertuig van de vrouw in beslag genomen. De man reed als bestuurder in de personenauto van zijn vriendin terwijl het voertuig onverzekerd was en hij niet in het bezit was van een rijbewijs. De bestuurder gaf in eerste instantie een valse naam op. Omdat de vrouw haar vriend in een onverzekerde auto had laten rijden werd het voertuig na overleg met de officier van justitie in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor de drie strafbare feiten. Hij betaalde voor hij in vrijheid werd gesteld enkele openstaande boetes.

Aanhoudingen detentieboten

Zaandam, woensdag 25 april 2007.

De politie heeft in het onderzoek naar de vernielingen bij de detentieboten op de Rijshoutweg die werden gepleegd op maandag 9 april twee aanhoudingen verricht. In Hoenderloo werd in zijn woonplaats een 29-jarige man aangehouden. In Geldrop werd in haar woning een 64-jarige vrouw aangehouden. Beiden worden verdacht van openlijke geweldpleging en vernieling. Een grote groep actievoerders betrad op 9 april het terrein van de detentieboten na doorknippen van een slot en openen van het hek. Vervolgens werd meer dan 100 meter hek neergehaald door vernieling van beugels en bedrading. Meerdere verdachten werden in het onderzoek aan de hand van foto- en filmmateriaal
geïdentificeerd. Meer aanhoudingen in het onderzoek zijn te verwachten.

Snelheidscontroles

Zaandam, 24 april, 09:50-12:25 uur

Dinsdagochtend werd op de Vincent van Goghweg en de Kepplerstraat op snelheid gecontroleerd. Op de Vincent van Goghweg werd een hoogste snelheid gemeten van 83 km per uur. In totaal 416 bestuurders, bijna een kwart van alle weggebruikers, reed hier te snel. Op de Kepplerstraat hielden 60 van de ruim 1100 bestuurders zich niet aan de snelheid. Beide wegen zijn gelegen binnen de bebouwde kom waar een maximumsnelheid van 50 km geldt.

Dinsdagmiddag werd op de Nicolaasstraat een gordelcontrole gehouden. Zeven inzittenden droegen geen veiligheidsgordel en kregen een boete van 75 euro.

Hardrijders

Purmerland, 24 april, 09:30-12:14 uur

Tijdens een snelheidscontrole in Purmerland werden dinsdagochtend 32 hardrijders op de foto gezet. De hoogste snelheid bedroeg 80 km per uur. Van in totaal 510 voertuigen, uit beide richtingen, werd de snelheid gemeten

Drankrijder

Landsmeer, 24 april, 00:58

Agenten hebben dinsdag rond middernacht op de IJdoornlaan een 48-jarige inwoner van Landsmeer aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man had anderhalf keer zoveel drank op als toegestaan en kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal. De man was twee jaar geleden ook al eens aangehouden omdat hij met een slok op achter het stuur van zijn auto zat.

Geen gordel

Volendam, 24 april, 14:45-17:30 uur

Tijdens een verkeerscontrole op de Julianaweg werden dinsdagmiddag achttien boetes uitgedeeld. De overtredingen betroffen het niet dragen van de gordel (8x), bellen tijdens het rijden (2x), rijden door rood (3x), het niet dragen van een helm op een bromfiets, rijden met aanhangwagen zonder losbreekreminrichting en ten slotte het niet bij zich hebben van een rijbewijs of identiteitsbewijs (3x),

Maandagochtend werden tijdens een gordelcontrole op dezelfde weg negen boetes uitgedeeld.