Ingezonden persbericht


ZARA kiest C-DESIGN Fashion® als standaardoplossing voor ontwerp binnen het gehele bedrijf

Parijs, 25 april 2007 - C-DESIGN, ontwikkelaar van vernieuwende ontwerpsoftware voor de modebranche en textielindustrie, kondigt vandaag aan dat ZARA, de internationaal bekende modeleverancier, C-DESIGN Fashion® heeft gekozen als standaard bedrijfsoplossing voor de ontwerp-, grafische en productieafdeling.

C-DESIGN is gebaseerd op de kracht van CorelDRAW® Graphics Suite, en is een CAD-ontwerpoplossing (Computer Assisted Design) en programma voor technische pakketten, waarmee ZARA op snelle en doelmatige wijze collecties kan maken en hiervoor merchandising kan uitvoeren. Met C-DESIGN Fashion zijn ontwerpers in staat om het gehele ontwerp- en productieproces voor collecties te automatiseren en moderniseren.

C-DESIGN Fashion is een zeer uitgebreid en doelmatig softwarepakket dat speciaal met het oog op de eisen en behoeften van de confectiesector is ontworpen. C-DESIGN Fashion maakt gebruikt van de zo vermaarde superieure grafische mogelijkheden en het gebruiksgemak van CorelDRAW en is de meest krachtige software voor modeontwerp en technical packs (technische bestanden) op de markt. Nu kunnen klanten één softwareoplossing kiezen die ondersteuning biedt voor het volledige creatieve proces, van a tot z, waaronder ontwerp, textielontwerp, technische bestanden, collectieplannen, patronen en merchandising.

ZARA-ontwerpers gebruiken C-DESIGN Fashion voor het ontwerpen van vormen, het toepassen van kleuren en materialen, opdrukken, borduursels en speciale effecten, zoals een retro-uiterlijk en stone-wash. Met de nieuwe en geavanceerde functies in C-DESIGN Fashion kunnen ontwerpers het ontwerpproces vereenvoudigen en de communicatie tussen ontwerpers, grafisch ontwerpers, patroontekenaars en het productmanagement verbeteren.

Daarnaast kunnen patroontekenaars en productmanagers dankzij de unieke C-DESIGN Fashion-oplossing ook technische bestanden van hoge kwaliteit maken voor alle ontwerpen in de collecties. Technische bestanden omvatten productpresentaties, maatborden, maatspecificaties, losse etiketten en labels, kleurvariaties, technische gegevens, naai-instructies, opmerkingen, verpakkingen en meer.

"Het doet ons genoegen dat wij ZARA van het ontwerpen van de nieuwste modestijlen tot merchandising in de winkel van dienst zijn geweest bij het op de markt brengen van prachtige collecties en hen mede in staat hebben gesteld om concurrerend te blijven werken op deze uiterst veeleisende markt. Deze nieuwe klant is het bewijs voor de mogelijkheden en voordelen die onze complete creatieve oplossing biedt," aldus Patrick Abbou, CEO van C-DESIGN.

"Corel feliciteert partner C-DESIGN met deze fantastische nieuwe klant," aldus Gérard Métrailler, Senior Product Manager voor Graphics bij Corel. "De C-DESIGN-oplossing toont de enorme kracht en flexibiliteit van het CorelDRAW-platform voor softwareontwikkelaars die zeer specifieke en specialistische ontwerptoepassingen maken."

Over ZARA en INDITEX

De INDITEX-groep is aanwezig in 64 landen - van Europa, Noord- en Zuid-Amerika tot Azië en Afrika, en is een van de belangrijkste kledingdistributiegroepen ter wereld, en is eigenaar van meer dan 3000 winkels. Naast het prestigieuze merk ZARA, heeft de INDITEX-groep zeven andere merken te bieden: KIDDY'S CLASS, PULL AND BEAR, MASSIMO DUTTI, BERSHKA, STRADIVARIUS, OYSHO en ZARA HOME.

ZARA staat bekend om haar dynamische toeleveringsketen, die elke twee weken nieuwe producten levert en een branchestrategie heeft op basis van vernieuwing en flexibiliteit.

Over C-DESIGN

C-DESIGN levert softwareoplossingen voor modeontwerp en technologische pakketten die specifiek voor de mode- en textielbranche zijn ontwikkeld, waaronder confectieproducenten, inkoopkantoren, winkelketens, freelanceontwerpers en modescholen en -academies.

Veel van de grootste modemerken ter wereld geven de voorkeur aan de C-DESIGN Fashion-software. De indrukwekkende lijst met klanten van het bedrijf omvat: ZARA, Pimkie, Okaidi, Phildar, Tara Jarmon, Cache-Cache, Du Pareil au Même, Jacadi, Pronuptia, Planète Interdite, Canelle en meer.

Over Corel

Corel is een toonaangevende ontwikkelaar van grafische software, productiviteitssoftware en digitale-mediasoftware met meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd. De productportefeuille van het bedrijf bevat enkele van 's werelds meest populaire en meest herkenbare softwaremerken, waaronder CorelDRAW Graphics Suite, Corel® Paint Shop Pro®, Corel® Painter(TM), Corel DESIGNER®, Corel® WordPerfect® Office, WinZip® en iGrafx®. In 2006 heeft Corel InterVideo aangekocht, de makers van WinDVD®, en Ulead, marktleider op het gebied van software voor video- en afbeeldingsbewerking en het maken van dvd's. De software van Corel is ontworpen om gebruikers productiever te laten werken en ervoor te zorgen dat zij hun creatieve mogelijkheden kunnen verwezenlijken en richt zich op het bieden van grotere meerwaarde via producten met zeer uitgebreide functionaliteit, die gemakkelijker aan te leren en te gebruiken zijn. De branche heeft hierop gereageerd met honderden prijzen, die het leiderschap van Corel in het ontwikkelen van innovatieve software en op het gebied van ontwerp en toegevoegde waarde erkennen.

De producten van Corel worden verkocht in meer dan 75 landen via een gevestigd internationaal netwerk van wederverkopers en detailhandelaren, OEM's (Original Equipment Manufacturers), onlineleveranciers en via de wereldwijde websites van Corel. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Ottawa (Canada) en het bedrijf heeft belangrijke vestigingen in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, China en Japan. De aandelen van Corel worden verhandeld op de NASDAQ onder het symbool CREL en op de TSX in Canada onder het symbool CRE.

###

© 2007 C-DESIGN. Alle rechten voorbehouden. C-DESIGN, C-DESIGN Fashion, het C-DESIGN-logo en het C-DESIGN Fashion-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van C-DESIGN en/of zijn dochterondernemingen. Corel, CorelDRAW, Paint Shop Pro, Painter, Corel DESIGNER, WordPerfect, WinZip, WinDVD, iGrafx, InterVideo, Ulead en het Corel-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Corel Corporation en/of zijn dochterondernemingen. Alle overige product-, lettertype- en bedrijfsnamen en -logo's zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van de desbetreffende ondernemingen.

Contactpersoon

Patrick Abbou

C-DESIGN

55 rue Réaumur - 75002 Parijs, Frankrijk

Tel.: +33 (0) 1.55.34.36.36

Fax +33 (0) 1.55.34.36.36

p.abbou@cdesignfashion.com

Pride PR

Jan Faber

Tel: (31) (0) 71 - 568 00 28

jan@pridepr.nl

Corel support voor consumenten:

Nederland: 0800 - 0203700

België, Nederlandstalig: 0800 - 49861

België, Franstalig: 0800 - 49860

Voor resellers: (31) (0)35-6289249