Ingezonden persbericht


persbericht

Hilversum, woensdag 25 april 2007

Joran van der sloot; "ouders natalee holloway moeten excuses aanbieden"

HILVERSUM - Joran van der Sloot, hoofdverdachte in de verdwijningzaak van Natalee Holloway, wil dat de ouders van Holloway hun excuses aanbieden aan zijn ouders en aan de bevolking van Aruba. Hij zei dat vanmiddag in het AVRO Radio 1 programma 'Hagensopdemiddag'. Hij heeft veel kritiek op de manier waarop de ouders van Natalee, en dan met name moeder Beth Twitty, zich hebben opgesteld. Al in de eerste week van de verdwijning wees zij in de Amerikaanse media Joran van der Sloot aan als 'dader'.

"Er zijn heel veel dingen gezegd die helemaal niet kunnen, ook niet van hun kant af. " aldus Van der Sloot op Radio 1. De moeder van Natalee riep onder meer, samen met de bekende Amerikaanse televisiepsychiater Dr. Phil, mensen op om Aruba te boycotten. Hierna had het eiland te kampen met een sterk teruglopend aantal toeristen vanuit Amerika. Vorig jaar februari daagden de moeder en stiefvader van Natalee Joran en zijn ouders nog voor de rechter. Ze eisten een schadevergoeding wegens mishandeling van een minderjarige, maar de rechtbank heeft zich later onbevoegd verklaard om deze aanklacht te behandelen. Van der Sloot; "Ik vind dat ze hun excuses moeten aanbieden aan mijn ouders en ook aan de hele bevolking van Aruba."

Vandaag verscheen het boek van Joran van der Sloot over de zaak Holloway. Officieel is Van der Sloot nog steeds hoofdverdachte, omdat hij de laatst bekende persoon is die Natalee Holloway heeft gezien.

---



Ingezonden persbericht