Ingezonden persbericht


Persbericht

25 april 2007

Earth Guest day Accor Nederland in teken van Zeehondencrèche

Medewerkers en gasten van Accor Hotels Nederland hebben gezorgd voor een donatie van ¤¬ 5.416 aan de Zeehondencrèche Lenie 't Hart in Pieterburen. Voor elke hotelkamer die afgelopen zondag werd verhuurd, droegen de hotels één euro af. Bovendien kwam het inschrijfgeld van de jaarlijkse Hondenuitlaatdag die de hotelgroep dezelfde dag voor haar medewerkers op het strand van Scheveningen hield, ten goede aan het opvangcentrum voor zeehonden. Beide initiatieven maakten onderdeel uit van het wereldwijde programma Earth Guest day, waaraan Accor organisaties in bijna zestig landen deelnamen. Bij de overhandiging van de cheque in Pieterburen toonde oprichtster Lenie 't Hart zich buitengewoon blij met de donatie. "Het is een eer dat Accor in Nederland ons opvangcentrum heeft gekozen als doel van een internationaal programma op het gebied van verantwoord ondernemen. Sinds de start in 1971 heeft het centrum zich ontwikkeld van een eenvoudige crèche tot een serieus ziekenhuis voor zieke en gewonde zeehonden. Dat wij faciliteiten hebben als quarantaines, een laboratorium, een apotheek en alle denkbare onderzoeksapparatuur, wordt mede mogelijk gemaakt door initiatieven als die van Accor. We zijn de hotelmedewerkers en -gasten dan ook zeer dankbaar. Ter herinnering aan het initiatief geven we één van de geadopteerde zeehonden de naam Accor."

Duurzaamheidsprogramma

In bijna 60 landen ondersteunden teams van Accor afgelopen zondag activiteiten op het gebied van duurzaam en verantwoord ondernemen. Earth Guest day vormt één van de componenten van het duurzaamheidsprogramma Earth Guest dat Accor sinds vorig jaar wereldwijd uitdraagt. Tot dit programma behoren onder meer initiatieven die moeten leiden tot vermindering van het waterverbruik in de 4100 hotels van de groep. Zeventig procent van de hotels is inmiddels voorzien van speciale installaties om het verbruik terug te dringen, twintig procent meer dan wat vorig jaar als doelstelling in het Earth Guest programma was vastgelegd.

Waddengebied

Eén van de belangrijkste en tegelijkertijd kwetsbaarste ecologische gebieden in Nederland zijn de Wadden. "Zeehondencrèche Lenie 't Hart in Pieterburen zet zich al jaren in voor het verzorgen van gestrande zeehonden," aldus directeur operations Remco Groenhuijzen van Accor Hotels Nederland. "Het opvangcentrum past naadloos in het profiel van initiatieven die wij op Earth Guest Day in zoveel verschillende landen ondersteunen. Bovendien vonden we het ook passend om de collega's met hun meegebrachte honden op de Hondenuitlaatdag te laten lopen voor zeehonden." *****
Met 170.000 medewerkers in bijna 100 landen is Accor Europees marktleider en één van 's werelds grootste ondernemingen op het gebied van zakelijke dienstverlening. Accor biedt zowel de toeristische als de zakelijke reiziger bijna 40 jaar kennis en ervaring in de volgende segmenten:
* hotels: meer dan 4.100 hotels met 486.000 kamers in 90 landen (Sofitel, Novotel, Mercure, Suitehotel, Ibis, All Seasons, Red Roof Inn, Etap Hotel, Formule 1 en Motel 6) en de daaraan gerelateerde nevenactiviteiten zoals luxueuze catering (Lenôtre);
* services aan zakelijke instellingen en overheden: dagelijks maken 23 miljoen mensen in 35 landen gebruik van een breed scala aan diensten (zoals maaltijdvouchers, sociale dienstverlening, kostenbeheer, incentive/events) die door Accor worden opgezet en beheerd.

In Nederland is Accor vertegenwoordigd met 4 Sofitels waaronder Hotel The Grand Amsterdam, 9 Novotels, 22 Mercure Hotels, 11 Ibis Hotels, 1 Etap Hotel en 3 Formule I Hotels. In Nederland behoort ook Accor Corporate Services tot de groep Accor.