Ingezonden persbericht


Succesvolle sociale-netwerksite Netlog gelanceerd in negen landen

Netlog haalt vijf miljoen euro aan venture capital op

Londen, Verenigd Koninkrijk, 25 april 2007 - Jongeren van 14 tot 24 jaar: voor veel merken een razend interessante doelgroep. De online community Netlog brengt deze doelgroep in geheel Europa binnen het bereik van bedrijven. Met verschillende sociale-netwerksites in lokale talen bereikt Netlog zeventien miljoen gebruikers in geheel Europa. Via deze sites, die snel in populariteit toenemen, kunnen gebruikers in hun eigen taal contacten met bekenden onderhouden of in contact komen met leeftijdgenoten in hun regio. Netlog was voorheen actief onder verschillende merknamen, waaronder Facebox in Nederland. In totaal heeft Netlog nu meer dan zeventien miljoen gebruikers in geheel Europa, van wie 1,4 miljoen Nederlandse gebruikers.

Lorenz Bogaert, CEO en medeoprichter van Netlog: "Het is fantastisch dat de gelokaliseerde Europese sites zo aanslaan. Europa wordt maar al te vaak als homogene markt benaderd. Onze service erkent de diversiteit in Europa en is de enige sociale-netwerksite die rekening houdt met verschillende talen en culturen." Dankzij de nieuwe pan-Europese sociale-netwerkomgeving kunnen adverteerders specifieke groepen en nationaliteiten voor het eerst flexibel benaderen.

De introductie van Netlog valt samen met de financiering voor vijf miljoen euro van de toonaangevende Europese venture capitalist Index Ventures. Index heeft een uitstekende track record van investeringen in succesvolle internetbedrijven, zoals Skype en Betfair. Atomico, waarvan Niklas Zennström medeoprichter is, en Janus Friis behoren tot de selecte groep co-investeerders. Zennström en Friis zijn de medeoprichters van Skype.

De financiering stelt Netlog in staat om in versneld tempo extra sites te lanceren in meer verschillende talen en gebieden. Hierdoor zijn ook de commerciële doelstellingen sneller te bereiken. Het bedrijf is al winstgevend door de combinatie van betalende gebruikers en adverteerders.

Binnen zes maanden na de introductie in het najaar van 2006 bereikte Netlog (toen nog Facebox) een plaats in de top 100 van Alexa. Dit is een database met informatie over websites inclusief ranglijsten op bezoekersaantallen. De website krijgt inmiddels meer dan twee miljard page views per maand. Momenteel zijn de sites actief in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Frankrijk, Duitsland, België, Italië en Roemenië. In de nabije toekomst zal Netlog verder uitbreiden.

###

Netlog
Netlog, het toonaangevende pan-Europese sociale netwerk, is gelanceerd in het najaar van 2006 en werd gecreëerd door Netlog NV. De site heeft inmiddels meer dan zeventien miljoen gebruikers in geheel Europa. Netlog is beschikbaar in acht verschillende talen en heeft sites in diverse landen, waaronder Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Frankrijk, Duitsland, Roemenië en Italië. Het hoofdkantoor is gevestigd in Aalst, België.