Ingezonden persbericht


Index Ventures investeert in sociale-netwerksiteaanbieder Netlog

Totale investering van vijf miljoen euro door onder andere Skype-oprichters

Londen, Verenigd Koninkrijk, 25 april 2007 - Netlog, Europese aanbieder van verschillende snelgroeiende sociale-netwerksites, krijgt een Series A-financiering van de toonaangevende Europese venture capitalist Index Ventures. Atomico, waarvan Niklas Zennström medeoprichter is, en Janus Friis behoren ook tot de groep investeerders. Zennström en Friis zijn de medeoprichters van Skype. Daarnaast nemen Saul Klein en Robin Klein van The Accelerator Group ook deel aan de investeringen.

De financiering stelt Netlog in staat om in versneld tempo extra sites te lanceren in meer talen en geografische gebieden. Hierdoor zijn ook de commerciële doelstellingen sneller te bereiken. Het bedrijf is al winstgevend door de combinatie van betalende gebruikers en adverteerders.

Netlog is in 2003 opgericht in Aalst (België) door Toon Coppens en Lorenz Bogaert, die sinds 2000 actief zijn met online communities in de Benelux. De onderneming lanceerde in september 2006 een pan-Europees netwerk van websites onder de merknaam 'Facebox' (www.facebox.com). Mensen kunnen op deze sites een profiel aanmaken, vrienden toevoegen en foto's en video's plaatsen. Sinds de oprichting genereren de meer dan zestien miljoen 'leden' twee miljard page views per maand. De sites zijn onder andere beschikbaar in het Nederlands, Engels, Spaans, Portugees, Frans, Duits en Roemeens. Al deze sites zijn nu gebundeld onder de merknaam Netlog. Netlog heeft 1,4 miljoen gebruikers in Nederland en in totaal meer dan zeventien miljoen gebruikers in geheel Europa.

"Netlog werkt als enige onderneming in sociale-netwerksites met een ervaren team, biedt een zorgvuldig ontwikkeld product en heeft het vermogen om in verschillende landen voet aan de grond te krijgen. Het is voor ons enorm spannend om met het gedreven Netlog-team samen te werken om Netlog Europees marktleider op het gebied van sociale-netwerksites te maken", zegt Neil Rimer, Index Ventures' General Partner.

Netlogs CEO Lorenz Bogaert benadrukt het belang van lokalisatie voor het succes van de onderneming en haar strategie: "Uniek aan ons product is, dat we het uit het niets hebben opgebouwd. Het doel is steeds geweest om actief te zijn in verschillende talen en een groot aantal lokale communities te ondersteunen. Iedereen die onze site bezoekt, komt direct leeftijdsgenoten tegen uit zijn eigen omgeving. Juist dat vinden onze gebruikers aantrekkelijk."

Netlog
Netlog, het toonaangevende pan-Europese sociale netwerk, is gelanceerd in het najaar van 2006 en werd gecreëerd door Netlog NV. De site heeft inmiddels meer dan zeventien miljoen gebruikers in geheel Europa. Netlog is beschikbaar in acht verschillende talen en heeft sites in diverse landen, waaronder Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Frankrijk, Duitsland, Roemenië en Italië. Het hoofdkantoor is gevestigd in Aalst, België.